ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με το σωματείο «Ιππόκαμπος»

συνάντηση-με-το-σωματείο-ιππόκαμπος-352336

Είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απ. Νάνος

Περικοπές, συρρίκνωση, εθελοντισμός, επιχειρηματική «φιλανθρωπία», πελατειακό σύστημα, εκμετάλλευση του πόνου, κοινωνικός αποκλεισμός. Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον των ελάχιστων, υποβαθμισμένων δομών Πρόνοιας που έχουν απομείνει και συνεχώς συρρικνώνονται, ενώ αυξάνουν τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και κατά την συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Βόλου Απόστολος Νάνος και υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου με κινητικά προβλήματα αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος». Τα μέλη του σωματείου παρουσίασαν την δραματική κατάσταση που βιώνουν και ζήτησαν την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία οξύνθηκαν τόσο από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που υλοποιεί η Κυβέρνηση όλα τα τελευταία χρόνια που οδηγεί σε συρρίκνωση των προνοιακών δομών, αλλά και την αδιαφορία των δημοτικών αρχών.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει και θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ζήτημα των οικογενειών που χρειάζονται στήριξη, των ατόμων με αναπηρίες με πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή και στις διοικήσεις των ιδρυμάτων Πρόνοιας, στο δήμο και την Περιφέρεια. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους στην Πρόνοια, τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να μη συμβιβαστούν με τη δραματική κατάσταση, αλλά να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες που σήμερα μπορεί να καλύψει η επιστήμη και η τεχνολογία, να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες παρεμβάσεις και έργα, για να μπορούν τα άτομα με κινητική αναπηρία να έχουν πρόσβαση παντού. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Να ανακαινιστούν άμεσα και ν’ ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες των ιδρυμάτων. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στις υπηρεσίες Πρόνοιας, για να μπορούν να στηρίζουν την οικογένεια που υποφέρει. Θα πρέπει να καταργηθεί η με οποιονδήποτε τρόπο ανάμειξη ιδιωτών – με ή χωρίς ΜΚΟ – και η επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία – Πρόνοια.

Ο Απόστολος Νάνος τέλος επισήμανε την ανάγκη της ενδυνάμωσης του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα είναι δίπλα στα άτομα με κινητική αναπηρία και την επόμενη ημέρα των εκλογών, για δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου