ΤΟΠΙΚΑ

Περιπτερούχοι σε σεμινάρια ~ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

περιπτερούχοι-σε-σεμινάρια-για-την-ασ-354265

Στα 80 ευρώ το κόστος των 10ωρων σεμιναρίων που υποχρεούνται βάσει Νόμου να παρακολουθήσουν οι περιπτερούχοι

Στα θρανία επέστρεψαν οι πρώτοι 60 περιπτερούχοι της Μαγνησίας, προκειμένου να αποκτήσουν πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων που διαθέτουν είτε από κιόσκια είτε από καταστήματα με είδη περιπτέρου. Σε διαφορετική περίπτωση και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις ακόμη και με… λουκέτα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα περίπτερα, παρακολουθούν ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο σεμινάρια διάρκειας δέκα ωρών του ΕΦΕΤ, για να μάθουν πώς πρέπει να τοποθετούν τα συσκευασμένα τρόφιμα στα ράφια, για τους κανόνες καθαριότητας των χώρων, τη φύλαξη των φαγώσιμων προϊόντων σε σκιερό μέρος κ.α.

Βάσει νέου νόμου, τα περίπτερα εντάσσονται πλέον στην κατηγορία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τη στιγμή που διαθέτουν από τις προθήκες και τα ψυγεία τους, τυποποιημένα τρόφιμα. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι οφείλουν να αποκτήσουν πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι σε πιθανούς ελέγχους εποπτών υγείας στα περίπτερα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Περιπτερούχων – Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλη Τόπα, η περίοδος χάριτος έχει ήδη εκπνεύσει και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι. «Σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ή εργαζόμενος δεν διαθέτει το πιστοποιητικό του ΕΦΕΤ, προβλέπονται κυρώσεις ακόμη και σφράγισμα της επιχείρησης», ανέφερε ο κ. Τόπας, καλώντας το σύνολο των περιπτερούχων να φροντίσουν για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Υπολογίζεται ότι απομένουν περί τους 240 περιπτερούχους που δεν έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια.

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια γίνονται από το ΚΕΚ Δυναμική, κάθε Σάββατο και Κυριακή από πέντε ώρες, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ενωσης (Π. Μελά 43Α) και στο τηλέφωνο 2421 0 32780.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου