ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Ε, μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί και η… μελέτη του νόμου – πλαίσιο της Γιαννάκου και θα αρχίσουν μετά τα ομαδικά πυρά. Σημεία αιχμής θα είναι η υποχρέωση τήρησης των τετραετών προγραμματικών συμβάσεων από τα ΑΕΙ για να μπορούν να έχουν κρατική χρηματοδότηση και οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας που θα καταφθάσουν έτοιμοι προς εφαρμογή στα…αυτοδιοικούμενα Ιδρύματα.

Ισως να είναι η πρώτη φορά που σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο βγαίνει με δηλώσεις του συνόλου των υπουργών για να στηρίξει ένα νομοσχέδιο, όπως έγινε χθες με το νόμο-πλαίσιο.
Αυτό ή δείχνει τη σοβαρότητα του θέματος και την κρισιμότητα της αποδοχής ή απόρριψης του νόμου, ή ότι όλοι σπεύδουν να δείξουν τη νομιμοφροσύνη τους προεκλογικά.

Εντάξει, λύνεται και ο γόρδιος δεσμός με το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου. Θα αρκεί η απλή πλειοψηφία του πρυτανικού συμβουλίου για να κληθούν οι δυνάμεις της τάξης. Εχουμε, πράγματι, σημαντική ανατροπή στο συγκεκριμένο θέμα.

Ε, αφού είναι γνωστό ότι η Ντόρα κάνει δίαιτα, διότι πήρε κάποια κιλά από τότε που πήγε στο υπουργείο. Πώς να την καλέσουν στο δείπνο Καραμανλής και Παπαδόπουλος; Για να μην προσθέσουμε και το γεγονός ότι «κρατάει» τη Σαρακοστή…

Κοιτάξτε, εμείς όντως θέλουμε να αγιάσουμε, αλλά δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Παραλίγο να μας κάτσει η ταραμοσαλάτα με όσα ακούσαμε. Θέλαμε να γράψουμε ότι οι σχέσεις Βούλγαρη-Παπατόλια πλέουν σε ήρεμα νερά πια, αλλά μας πλημμύρισαν οι εκατέρωθεν δηλώσεις.

Εμείς λέγαμε να μιμηθούν Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλο (λέμε τώρα), αλλά άρχισαν από τη μια «οι υπηρεσίες του δεν κινούνται» από την άλλη «παρανόηση από τον δήμαρχο» και μας… έπεισαν.

Σημειώνουμε ήδη Περιφερειακό και μελέτες-προτάσεις για έργα. Αναμένουμε με αγωνία για Νοσοκομείο, Λιμάνι, Περιβάλλον, Αθλητισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου