ΤΟΠΙΚΑ

«Πάμε για το μετάλλιο»

πάμε-για-το-μετάλλιο-851206

Η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε σε γνώριμες εμφανίσεις κόντρα στη Γερμανία και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν διστάζει να δηλώσει πως «πάμε για το μετάλλιο», ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης κρούει τον… κώδωνα του κινδύνου ενόψει ΗΠΑ: «Είναι καλύτερη ομάδα φέτος».
Οι δηλώσεις των διεθνών μετά τον αγώνα με τη Γερμανία:
Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Ηταν τελείως διαφορετικό αυτό το παιχνίδι, το απολαύσαμε κι εμείς οι ίδιοι περισσότερο και αυτό φάνηκε νομίζω. Πιέσαμε πιο πολύ. Η διαφορά της μιας ομάδας με την άλλη είναι εμφανής, εμείς θέλαμε να μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήταν και κάπως επηρεασμένη η ψυχολογία μας από προηγούμενο παιχνίδι.
Σεβόμαστε σίγουρα τις ΗΠΑ, εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε κι αν όλα πάνε καλά πιστεύω θα κερδίσουμε. Εγώ είμαι περήφανος που έχω καταφέρει να ζήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το έχουμε αποδείξει. Από εκεί και πέρα αν είμαστε υγιείς, μπορούμε να πάμε για ένα μετάλλιο».
Ανδρέας Γλυνιαδάκης: «Τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ότι μπορούμε να πιέσουμε για 40 λεπτά. Κόντρα στη Γερμανία η διαφορά “χτίστηκε” σιγά, σιγά, ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα, βάλαμε πιο εύκολα καλάθια. Αυτή ήταν απλά μια νίκη, πρέπει να προετοιμαστούμε για τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου.
Το παιχνίδι ξεκινά από την περιφέρεια, για να μπορούμε κι εμείς οι ψηλοί να βοηθήσουμε την ομάδα όπως πρέπει. Θεωρώ ότι οι ΗΠΑ είναι καλύτερη ομάδα φέτος, είναι πιο προετοιμασμένοι και με περισσότερες εμπειρίες, από τη συμμετοχή τους σε διάφορα τουρνουά και νομίζω θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να βγούμε κερδισμένοι από αυτό».
Βασίλης Σπανούλης: «Από σήμερα (σ.σ. χθες) όλα καλά. Ηταν σημαντική νίκη αυτή. Πιστεύω ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν είχαμε νεκρά διαστήματα όπως είχαμε με την Ισπανία και αυτό πληρώσαμε. Παίξαμε για 40 λεπτά το ίδιο μπάσκετ και τους βγάλαμε από τον ρυθμό τους.
Εχουμε βρει τα κουμπιά της Γερμανίας και καταφέρνουμε να παίζουμε σωστά.
Συνειδητοποιούμε πως είμαστε σε καλό δρόμο, τώρα με την Αμερική να κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά δε φοβόμαστε. Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι, ούτε να ενθουσιάζεσαι.
Πλέον στην άμυνά μας και το πρέσινγκ παίζουμε περισσότερο με το μυαλό μας, παρά με τον ενθουσιασμό μας, κάτι που κάναμε παλιότερα. Επίσης, πλέον καθένας ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα, έχουμε βάλει στην άκρη τους εγωισμούς και η χημεία είναι σημαντική».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου