ΤΟΠΙΚΑ

Ξανάρχονται οι…παλιοί πελάτες μας

ξανάρχονται-οιπαλιοί-πελάτες-μας-851206

Mία νέα εταιρία «Η ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΚΗ», έκανε μετά από πολλά χρόνια την εμφάνισή της το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας συνολικά 300 καινούργια αυτοκίνητα «τράνζιτ» με τελικό προορισμό τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η συγκεκριμένη εταιρία που εδρεύει στον Πειραιά είναι γνωστή στους Βολιώτες, καθώς μέχρι τη δεκαετία του ΄90 μετέφερε τα επιμέρους τμήματα των αυτοκινήτων που έρχονταν από την Ιαπωνία, προκειμένου να συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της ΤΕΟΚΑΡ στο Βόλο.
Η άφιξη του πλοίου έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων ότι πολλές εταιρίες εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με το λιμάνι του Πειραιά, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των εργαζομένων από την εργασία κατά τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, επιλέγουν το λιμάνι του Βόλου.
Την αύξηση της κίνησης επιβεβαιώνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Αλέξανδρος Βαλασσάς, ο οποίος αποδίδει την αύξηση της κίνησης στα προβλήματα που παρατηρούνται στον ΟΛΠ, κατά 10%, με τη μεγαλύτερη αύξηση να την αποδίδει στην αύξηση της ζήτησης από την ενδοχώρα.
Για να μην είναι πρόσκαιρη η κίνηση στο λιμάνι του Βόλου και με δεδομένο ότι υπάρχει έντονος συναγωνισμός από άλλα λιμάνια και κυρίως από το αντίστοιχο ιδιωτικών συμφερόντων λιμάνι του Αστακού, στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ παραδέχεται ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί ο πεπαλαιωμένος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός που σε συνάρτηση με τη διαμόρφωση της ενδεδειγμένης τιμολογιακής πολιτικής μπορεί να αποτελέσει το συνδυασμό για τη σταθεροποίηση της εμπορευματικής κίνησης προς το λιμάνι του Βόλου.
«Έχουμε κάνει τις προτάσεις μας προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας», συνεχίζει ο κ. Βαλασσάς, «και μέσα στο 2008 ευελπιστούμε ότι θα προμηθευτούμε την αυτικινούμενη γερανογέφυρα που θα υποβοηθήσει για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των εμπορευματοκιβωτίων, ενώ θα υπάρξει συντήρηση και στον υπόλοιπο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που συχνά – πυκνά παρουσιάζει προβλήματα».
Εξάλλου για την επόμενη Τετάρτη 20 Αυγούστου η διοίκηση του ΟΛΒ θα βγάλει στον «αέρα» τη δημοπρασία για τη διαμόρφωση συνολικής έκτασης 35 στρεμμάτων, στο ύψος της τρίτης προβλήτας, η οποία θα ασφαλτοστρωθεί, θα περιφραχθεί και θα φυλάσσεται, προκειμένου να χρησιμοποιείται για την ολιγοήμερη φύλαξη των καινούργιων ΙΧ. που ξεφορτώνονται στο λιμάνι του Βόλου και τα οποία στη συνέχεια θα φορτώνονται σε μικρότερα πλοία για την προώθησή τους στις χώρες κατανάλωσης, που είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος) αλλά και Ρωσία και Ουκρανία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου