ΤΟΠΙΚΑ

«Να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα» ~ ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

να-εκμεταλλευτούμε-τα-πλεονεκτήματ-356602

Υπογράμμισε για τη Μαγνησία ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Για τα πλεονεκτήματα και τους τρόπους ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με διάφορους φορείς μέσα σε θερμό κλίμα μίλησε στην προεκλογική του ομιλία χτες το απόγευμα στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Νίκος Τσιλιμίγκας.

Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Μαγνησίας, τόνισε τη σημασία τριών πλεονεκτημάτων που έχει η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην πλεονεκτική θέση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, το οποίο μπορεί να γίνει διεθνής αερολιμένας της Κεντρικής Ελλάδας και του λιμανιού, το οποίο μπορεί να παίξει κεντρικό ρόλο στις θαλάσσιες και εμπορικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει. Επίσης, τόνισε ότι το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μπορεί μέσω των καινοτομιών και της τεχνολογίας να συνδράμει στο έργο της περιφέρειας Θεσσαλίας με συμβουλευτικό ρόλο και το οποίο μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας, η οποία πλησιάζει το 40% στη Μαγνησία. Τέλος, υπογράμμισε το ρόλο του ΕΣΠΑ στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση μεγάλων έργων στην περιφέρεια Θεσσαλίας, εξαίροντας τις γνώσεις της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη στα θέματα αυτά, της κ. Τζούλιας Τσαλίκη.

Η κ. Τσαλίκη στο χαιρετισμό της επεσήμανε πως κέντρο της περιφέρειας θα είναι ο άνθρωπος και τη χρησιμότητα της συνεργασίας των κοινωνικών φορέων στο έργο της περιφέρειας. Επίσης, τόνισε ως βασική αποστολή της περιφέρειας τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής με την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της χάραξης μιας κοινωνικής πολιτικής η οποία μπορεί να προέλθει με τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην δήμαρχος Βόλου, κ. Πιτσιώρης, και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, οι οποίοι εξήραν τόσο την πολιτική προσπάθεια όσο και το κοινωνικό έργο του κ. Τσιλιμίγκα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου