ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική για τα “δώρα” του ΚΤΕΛ

προκαταρκτική-για-τα-δώρα-του-κτε-851206

Προκαταρκτική έρευνα για τα τιμολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ που αφορούν σε επισκευές σχολικών συγκροτημάτων, αγορές σε μπλούζες, μπούστο και φούστες, πανάκριβα ρολόγια και δαχτυλίδια, μέχρι και σιδερώστρες, που αποκάλυψε αποκλειστικά ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πριν από περίπου ένα μήνα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου διαβίβασε την παραγγελία του προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να ξεκινήσει την προανάκριση, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Αστικού ΚΤΕΛ από το 1996 μέχρι και το 2002.
Το “επίμαχο” πακέτο των τιμολογίων είχε αποσταλεί στην Εισαγγελία Βόλου, ενώ και μετά το δημοσίευμα του «Ταχυδρόμου» ξεκίνησε και η προκαταρκτική έρευνα.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Τρύφων Πλαστάρας, ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είχε επιβεβαιώσει ότι έχει προκύψει ζήτημα και επισήμανε ότι για τις συγκεκριμένες δαπάνες δεν υπήρχαν ούτε αντίστοιχες αποφάσεις από το Δ.Σ. ή τη Γενική Συνέλευση Μετόχων αφενός και αφετέρου σε αρκετές από τις Συνελεύσεις που είχαν τεθεί ερωτήματα για διάφορες δαπάνες, ουδέποτε διευκρινίστηκαν οι ακριβείς προορισμοί που διατέθηκαν αυτά τα χρήματα και για ποιο σκοπό.

Δημόσιες Σχέσεις

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αντωνάκης, πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ την επίμαχη περίοδο, έχει επισημάνει ότι “ οι περισσότερες αγορές αφορούν σε έξοδα της επιχείρησης, που εντάσσονταν στις δημόσιες σχέσεις”, για τα οποία υπήρχε σχετική ενημέρωσή της.
Στα επίμαχα τιμολόγια, που έχουν προκαλέσει “πονοκέφαλο” μεταξύ των μετόχων του Αστικού ΚΤΕΛ, περιλαμβάνονται τιμολόγια σε χρονικές περιόδους όπως τον Ιούλιο του 2001, αλλά και το Μάιο της ίδιας χρονιάς, για την επισκευή της σχολικής στέγης στο συγκρότημα Μουρτζούκου ύψους 2.360.000 δραχμών τον Ιούλιο και για διάφορες εργασίες επισκευών και πάλι στο σχολικό συγκρότημα Μουρτζούκου επίσης για το ποσό των 2.360.000 δραχμών.
Ανάλογα τιμολόγια ύψους 1.357.000 δραχμών κόπηκαν στο Αστικό ΚΤΕΛ τον Αύγουστο του 2000 για την κατασκευή και προμήθεια υλικών για τρία σταθμαρχεία στο Βόλο και τον Ιούνιο του 2000 για άλλα δύο εκδοτήρια εισιτηρίων στο ποσό των 1.121.000 δραχμών, τα οποία όμως δεν κατασκευάστηκαν ποτέ, όπως υποστηρίζουν παράγοντες του Αστικού ΚΤΕΛ.
Επίσης στο Αστικό ΚΤΕΛ έχουν χρεωθεί τιμολόγια από το 1994 μέχρι και το 2001 για αγορές σε ασημένιες εικόνες, φούστες , ζακέτες και πανάκριβα ρολόγια για ποσά 100.000 δραχμών, 85.000 δραχμών,185 .000 δραχμών,102.000 δραχμών αντίστοιχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου