ΤΟΠΙΚΑ

Εως και 70% οι εκπτώσεις στο Βόλο

εως-και-70-οι-εκπτώσεις-στο-βόλο-851206

“Ολα στη φτήνια” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος που περιγράφει ανάγλυφα τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου.
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα το Σάββατο 16 Αυγούστου, δεύτερη μέρα της αργίας του Δεκαπενταύγουστου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΒΝ.
Τα καταστήματα, έχοντας ξεπουλήσει σχεδόν το 60% των ειδών τους μέσα στις πρώτες 30 ημέρες από την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, άρχισαν πλέον να βάζουν στις προθήκες των βιτρίνων ακόμη και χειμερινά είδη ένδυσης και υπόδυσης, τα οποία μάλιστα πωλούνται σε τιμές πολύ προσιτές.
Η έκπτωση σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει και το 70%, κάνοντας ακόμη πιο ελκυστικές τις τιμές για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και Νέας Ιωνίας η εμπορική αγορά κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Τις τελευταίες ημέρες βέβαια παρατηρείται μία κάμψη, η οποία ωστόσο θεωρείται φυσιολογική, καθώς πολύς κόσμος έχει εγκαταλείψει την πόλη για τις θερινές του διακοπές,.
Οι έμποροι εκτιμούν ότι η κίνηση θα αναθερμανθεί μετά τις 20 Αυγούστου και μέχρι τις 31 που λήγει η εκπτωτική περίοδος και ιδιαίτερα στα είδη ένδυσης και υπόδησης, που είναι οι κλάδοι που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση από τους καταναλωτές.
Οι καταναλωτικές οργανώσεις πάντως εφιστούν την προσοχή του κοινού, ώστε να μην πέσουν «θύματα» αισχροκέρδειας και εικονικών εκπτώσεων.
Το ΙΝΚΑ με βασικό σύνθημα «δεν αγοράζουμε για να αγοράσουμε» συμβουλεύει τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με προγραμματισμό και βάσει των πραγματικών αναγκών τους.
«Κράχτες» όπως «μοναδικές ευκαιρίες» ή «τελευταία κομμάτια» δεν πρέπει να παρασύρουν τον κόσμο σε αλόγιστα ψώνια, που πιθανόν να είναι περιττά” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι καταναλωτές και στην ετικέτα του προϊόντος που πρόκειται να αγοράσουν.
Στο είδος στο οποίο ισχύει η έκπτωση, υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφεται η αρχική τιμή του, η ποσοστιαία μεταβολή, καθώς και η τελική τιμή του.
Οσον αφορά στις «επιστροφές» ειδών που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, το ΙΝΚΑ υπογραμμίζει ότι οι αλλαγές δεν γίνονται δεκτές.
Σε περίπτωση ωστόσο που οι έμποροι αποκρύψουν εσκεμμένα τυχόν ελαττώματα του εμπορεύματος, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να το επιστρέψουν αμέσως και να το αντικαταστήσουν με άλλο ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου