ΤΟΠΙΚΑ

Το «απόλυτο» μιούζικαλ Blood Brothers

το-απόλυτο-μιούζικαλ-blood-brothers-851206

Ενα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ της παγκόσμιας σκηνής, το «Blood Brothers» («Δεσμοί Αίματος»), ανεβαίνει για το καλοκαίρι του 2008 από το Δη.Πε.Θε. Βόλου και την «Θέσπις», στις 30 και 31 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα».
Η παράσταση περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, σε μία υπερ – παραγωγή με γνωστούς πρωταγωνιστές και με ροκ διάθεση που δίνει άλλη διάσταση στις καλοκαιρινές θεατρικές βραδιές.
Η αποδοχή του κοινού σε όσες πόλεις παρουσιάστηκε η παράσταση έως σήμερα είναι ιδιαίτερα θερμή, τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού με το συγκλονιστικό φινάλε συγκινούν τους συντελεστές που «αρνούνται» να εγκαταλείψουν τη σκηνή.
Έκπληξη για την συγκεκριμένη παραγωγή αποτελεί η απόδοση του ρόλου του Αφηγητή από τον Διονύση Τσακνή, τον σπουδαίο τραγουδοποιό και ερμηνευτή που «δένει» τις σκηνές και την πλοκή του έργου με ένα δικό του μοναδικό τρόπο.
Βασικό συστατικό της επιτυχίας της παράστασης που συνεπαίρνει το κοινό, η εναλλαγή συναισθημάτων των θεατών, από την απόλυτη κωμωδία στο δράμα και αντίθετα.
Η παράσταση – μιούζικαλ παρουσιάζεται με ειδικά μικρόφωνα τελευταίας τεχνολογίας, που εγγυώνται άψογη ηχητική κάλυψη πρόζας και τραγουδιών σε όλα τα σημεία των μεγάλων θερινών θεάτρων.

25 χρόνια επιτυχίας
Η μεγάλη επιτυχία του Willy Russell (έγραψε κείμενο, στίχους και μουσική), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λίβερπουλ τον Ιανουάριο του 1983. Ακολούθησαν παραστάσεις στην Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Στο Λονδίνο παίζεται έως σήμερα – άνευ διακοπής – ενώ κάθε βράδυ το θέατρο Phoenix που παρουσιάζεται σήμερα το έργο, είναι γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο. Στην Ελλάδα έχει ανέβει μία ακόμη φορά σε αθηναϊκή σκηνή, με τον Βλάση Μπονάτσο στο ρόλο του αφηγητή, στον οποίο μάλιστα είναι αφιερωμένη η παράσταση του 2008.

Αδέλφια για πάντα
Το έργο αναφέρεται στην ιστορία δύο δίδυμων αδελφών που χωρίστηκαν αμέσως μετά τη γέννησή τους. Η άπορη μητέρα των διδύμων (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου), πείθεται από την πλούσια κ. Λάιονς (Ελένη Κρίτα) να της παραδώσει το ένα από τα δύο μωρά για να γλιτώσει από μία ζωή μέσα στη φτώχια και τη μιζέρια. Η μοίρα όμως παίζοντας ένα περίεργο παιχνίδι, φέρνει τους δύο αδελφούς μετά από χρόνια στην ίδια γειτονιά και ένας ισχυρός δεσμός φιλίας γεννιέται μεταξύ τους – δίχως να γνωρίζουν την αλήθεια για την καταγωγή τους. Έτσι, ο Μίκυ (Κώστας Σπυρόπουλος) – μέλος πια της εργατικής τάξης και ο Έντι (Αργύρης Αγγέλου) – μέλος της ανώτερης τάξης στην ίδια πόλη, δημιουργούν έναν δικό τους «δεσμό αίματος» που καθορίζει το μέλλον τους. Ανάμεσά τους η Λίντα (Μαρίνα Ασλάνογλου), αγαπημένη και των δύο αλλά σύζυγος του εξαρτημένου από ουσίες Μίκυ. Τα πάντα γίνονται κάτω από το βλέμμα της μάνας, της κ. Τζόνστον, η οποία γνωρίζει την αλήθεια και αγωνιά για τις εξελίξεις. Και η θετή μητέρα, η κ. Λάιονς, έχει πλήρη γνώση της ταυτότητας του Μίκυ, προσπαθεί να χωρίσει τους δρόμους των δύο αδελφών, όμως η μοίρα έχει πάρει την απόφασή της.
Συνδετικός κρίκος για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον, ο Αφηγητής (Διονύσης Τσακνής), ένα φανταστικό πρόσωπο της παράστασης που κινεί τα νήματα της ιστορίας.

Ο διεθνής Τύπος
«Δεν θα δείτε ποτέ άλλο μιούζικαλ σαν το Blood Brothers. Κάθε βράδυ το κοινό ενθουσιασμένο στέκεται όρθιο σε ένα ασταμάτητο χειροκρότημα. Πρέπει να το δείτε οι ίδιοι για να καταλάβετε το γιατί».
New York Times.
« Το Blood Brothers είναι ένα μιούζικαλ γλυκό και πικρό, τόσο δυνατό σήμερα – όσο Ποτέ».
Liverpool Daily Post.
«Ένα από τα καλύτερα Μιούζικαλ που γράφτηκαν ποτέ ….προκαλεί δονήσεις στο κοινό και επιμένει….. να είναι σύγχρονο».
The Sunday Times.
«Θρυλική Παράσταση. Εργο αυθεντικό και σημαντικό, από τα πιο φιλόδοξα που θα μπορούσαν να απασχολήσουν το σύγχρονο θέατρο. Στέκεται ψηλά σε όποια σκηνή κι αν ανέβει και προκαλεί έντονες αντιδράσεις ενθουσιασμού στο κοινό».
The Daily Mail
«Παράσταση Ορόσημο για το Βρετανικό Μιούζικαλ»
The Sunday Express.
BLOOD BROTHERS

Οι συντελεστές
του έργου
Συγγραφέας: Willy Russell, Μετάφραση – Διασκευή: Δημήτρης Αποστόλου – Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Ασημακόπουλος, Μουσική: Willy Russel, Ενορχήστρωση: Διονύσης Τσακνής, Απόδοση στίχων: Λίνα Δημοπούλου, Χορογραφίες: Εβελίνα Παπούλια, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου.
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Σπυρόπουλος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Διονύσης Τσακνής, Αργύρης Αγγέλου, Ελένη Κρίτα, Μαρίνα Ασλάνογλου, Λευτέρης Λαμπράκης, Φιόνα Τζαβάρα, Δημήτρης Γεωργαλάς
Παίζουν: Δημήτρης Τσέλιος, Βάγια Καλαντζή, Αποστόλης Ψυχράμης, Ειρήνη Ψυχράμη, Βαγγέλης Κρανιώτης, Σύνθια Μπατσή
Στο πιάνο ο Ανδρέας Τσιρούλης, κιθάρα ο Αποστόλης Ψυχράμης, Σαξόφωνο η Βάγια Καλαντζή, Κορνέτα ο Δημήτρης Τσέλιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου