ΤΟΠΙΚΑ

Δείχνουν πόρτα εξόδου στον Τατούλη

δείχνουν-πόρτα-εξόδου-στον-τατούλη-851206

Την καταψήφιση νομοσχεδίου της κυβέρνησης θέτει ως «κόκκινη γραμμή» για την διαγραφή βουλευτή το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η εσωκομματική αντιπαράθεση στην ΝΔ παίρνει νέα τροπή. Ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στην διαδικτυακή σελίδα kefaloniapress άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει νομοσχέδιο, προκαλώντας ομαδικά πυρά εναντίον του από συναδέλφους του που τον καλούν ανοιχτά να παραιτηθεί. Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης τα μέτωπα αντί να κλείνουν, μεγαλώνουν.
Οι φωνές κυβερνητικών βουλευτών που αντιδρούν έντονα στις δηλώσεις του βουλευτή Αρκαδία πληθαίνουν και τον καλούν ανοιχτά να παραιτηθεί. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας μιλώντας στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8 δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «όταν η πλειοψηφία, η κυβέρνηση, το κόμμα σου, αποφασίζει να φέρει ένα νομοσχέδιο, όσο κι αν δεν συμφωνείς με άρθρα, με διατάξεις και όλα αυτά τα πράγματα, αφού η πλειοψηφία αποφασίζει ή το ψηφίζεις ή φεύγεις και αποχωρείς». Ο Θεόδωρος Καράογλου μιλώντας στον ρ/σ ΝΕΤ 105,8 είπε χαρακτηριστικά, ότι «αν ο Πέτρος ο Τατούλης ή οποιοσδήποτε Πέτρος Τατούλης εκτιμά, ότι έχει τόσο μεγάλες διαφορές με τη ΝΔ, ας κάνει αυτό που είναι το πιο έντιμο. Ας πει: “Εγώ, γιατί διαφωνώ κάθετα και ριζικά μ’ αυτό, μ’ εκείνο και με το άλλο, παραιτούμαι”».
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν η προειδοποίηση του Πέτρου Τατούλη, ότι δεν θα υπερψηφίσει νομοσχέδια της κυβέρνησης με τα οποία διαφωνεί, αλλά και η αιχμηρή του απάντηση στις πληροφορίες για δυσαρέσκεια Καραμανλή. Έντονα αντέδρασε και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 είπε για τον βουλευτή Αρκαδίας, ότι «ένας που διαφωνεί, δεν αποστατεί κομματικά, παραιτείται κ. Τατούλη, διότι και εγώ και ο κ. Τατούλης είμαστε εκλεγμένοι με τη σημαία της ΝΔ και ιδιαίτερα με τη σημαία του Κώστα Καραμανλή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε». Πάντως, ο κ. Τατούλης που δεν έχει απαντήσει στα εσωκομματικά «πυρά», δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο παραίτησης και διαμηνύει, ότι η μεγάλη σύγκρουση θα έλθει τον Σεπτέμβριο. Στην κυβέρνηση υπενθυμίζουν ότι ο βουλευτής Αρκαδίας ναι μεν διαφωνεί, όμως ψηφίζει τα νομοσχέδια.
Νέο «μέτωπο» όμως άνοιξε μεταξύ των υπουργών, με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να στέλνει επιστολή στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Χρήστο Φώλια, από τους οποίους ζητά να εφαρμοστούν μέτρα για να εκλείψει η ασυδοσία και η κερδοσκοπία στις τουριστικές περιοχές και κάνει λόγο για πλημμελείς ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς. Μάλιστα προτείνει, η Τουριστική Αστυνομία να περάσει στον έλεγχό του. Ενδεικτικό της δυσφορίας του κ. Παυλόπουλου είναι το γεγονός, ότι στον Άρη Σπηλιωτόπουλο θα απαντήσει υπηρεσιακά ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου