ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία για 400 επιβάτες του καταμαράν

ταλαιπωρία-για-400-επιβάτες-του-καταμαρ-851206

Νέα απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε προχθές 400 περίπου επιβάτες του καταμαράν που ξεκίνησε στη 1 μετά το μεσημέρι από το Βόλο με προορισμό τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων. Είκοσι λεπτά μετά τον απόπλου και ενώ το καταμαράν της HELLENIC SEAWAYWS έπλεε στον Παγασητικό, επέστρεψε στο Βόλο, καθώς διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα στη μηχανή του, γεγονός που έκανε επιτακτική την ανάγκη της επιστροφής του στο Βόλο. Ορισμένοι από τους επιβάτες προτίμησαν να εξυπηρετηθούν με το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ που αναχωρούσε τρεις ώρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 16.45. Η ταλαιπωρία για τους Σκιαθίτες συνεχίστηκε και χθες, καθώς στο δρομολόγιο στις 1 μ.μ., αντί για το καταμαράν που έμεινε ακινητοποιημένο, δρομολογήθηκε το «δελφίνι», που έχει όμως χωρητικότητα μόλις 150 περίπου επιβατών και το οποίο αναχώρησε με προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο, ενώ όσοι ήταν να ταξιδέψουν για Σκιάθο, αναχώρησαν τελικά χθες στις 16.45 με το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ και έφτασαν τρεις ώρες αργότερα περίπου.
Το καταμαράν, που παραμένει ακινητοποιημένο στην κεντρική προβλήτα στο λιμάνι του Βόλου, ανέμενε χθες ειδικούς τεχνικούς από την Αθήνα για την επισκευή της μηχανικής του βλάβης και εκφραζόταν η εκτίμηση ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα μπορέσει ίσως να επαναδρομολογηθεί κανονικά στη γραμμή από το Βόλο στις Βόρειες Σποράδες.

Η Σκιάθος
και οι τουρ
οπερέιτορς
Εν τω μεταξύ αυτή τη στιγμή η Σκιάθος «βουλιάζει» πραγματικά από τουρίστες, αφού εκτιμάται ότι αυτή την περίοδο στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες, με τους βορειοευρωπαίους να είναι αυτοί που κυριαρχούν ανάμεσα στους αλλοδαπούς τουρίστες, στην συντριπτική τους πλειονότητα Εγγλέζους.
Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς του νησιού επιμένουν ότι οι αλλοδαποί τουρίστες είναι χαμηλού εισοδήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με 400 αγγλικές λίρες (500 ευρώ περίπου) μπορεί κάποιος Βρεττανός τουρίστας να εξασφαλίσει τα αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής και το στούντιο που είναι για δύο άτομα. Το πακέτο αυτό αφορά σε παραμονή επτά ημερών στο νησί. Σε αντίστοιχα επίπεδα κυμαίνονται και τα «πακέτα» των δύο εβδομάδων (14 ημέρες). Οι τιμές , όπως λένε ξενοδόχοι της Σκιάθου, διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίοδο που κλείνει κάποιος το «πακέτο». Υπάρχουν μάλιστα στιγμές, τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, που στο Διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει προσφορές από τις ταξιδιωτικές εταιρίες, που πολλές φορές αποτελούν αληθινό δέλεαρ για τους ξένους τουρίστες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ξενοδόχοι της Σκιάθου είναι συμβεβλημένοι με τους τουρ οπερέιτορς OLYMPIC, COSMAR, TUI και LYBRA που κλείνουν « πακέτα» τα δωμάτια για την περίοδο από Μάιο μέχρι και αρχές Οκτωβρίου, με τα χρήματα να αποπληρώνονται σταδιακά σε έξι δόσεις, με την πρώτη να προκαταβάλλεται λίγο πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής σεζόν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου