Ομιλία Δημ. Κουρέτα στο Βόλο ~ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-05-20, 18:00:52
Ομιλία Δημ. Κουρέτα στο Βόλο ~ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Για την ανεργία και την εκπαίδευση μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι»

Ομιλία-συζήτηση γύρω από την ανεργία και την εκπαίδευση πραγματοποίησε χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Βόλου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού και καθηγητής Βιοχημείας, Δημήτρης Κουρέτας.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Ο κ. Δημήτρης Κουρέτας εξήγησε τη δημιουργία του Ποταμιού και τόνισε τη δυναμικότητα του ευρωψηφοδελτίου και, γενικότερα, του κόμματος, κατηγορώντας τα παλαιά κόμματα για «οπαδοποίηση» στις επιλογές των στελεχών τους.

«Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια εθνική ομάδα στο μεσαίο χώρο που θα αποτελείται από φιλελεύθερους δημοκράτες έως σοσιαλδημοκράτες. Αυτός ο ευρύτατος χώρος προβληματίζει την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Κουρέτας, δίνοντας το στίγμα του πολιτικού χώρου του Ποταμιού και εξέφρασε την κρισιμότητα των ερχόμενων ευρωεκλογών.

Οσον αφορά την ύπαρξη ή όχι θέσεων από το Ποτάμι, ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως το Ποτάμι έχει βγάλει θέσεις για την ευρωπαϊκή ατζέντα, η οποία έχει σκληρές διαπραγματεύσεις. Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός ότι ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων ψηφίζουν είτε με βάση τα κομματικά τους κριτήρια είτε βάσει της ιδεολογίας των ευρωπαϊκών ομάδων που ανήκουν.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στον τομέα της ανεργίας, δηλώνοντας την ανάγκη ένωσης δημοσίων πανεπιστημιακών σχολών με την αγορά εργασίας ερευνώντας πρωτίστως τις ανάγκες που προκύπτουν ύστερα από έρευνα του ΑΕΠ σε κάθε περιφέρεια. Επίσης, δήλωσε πως συμφωνεί στη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με την παράλληλη ύπαρξη δημοσίων πανεπιστημίων.

Επίσης, έθεσε τον πήχη για τα αποτελέσματα του Ποταμιού στις ευρωεκλογές ισχυριζόμενος πως ο στόχος είναι ένα διψήφιο ποσοστό και πως με 3% ή 3,5%, «θα γυρίσουμε στις δουλειές μας». Οσον αφορά το πολιτικό στίγμα, ο κ. Κουρέτας δήλωσε πως στις δημοτικές εκλογές στο Δίστομο, 70 χρονιά μετά τα εγκλήματα των Ναζί, δίνοντας οι ψηφοφόροι 300 ψήφους στη Χρυσή Αυγή, το μάθημα είναι πως πληρώνουμε το γεγονός ότι δε διδάσκεται σωστά το μάθημα της ιστορίας, το οποίο θεωρεί πρωτεύον μάθημα.

Οσον αφορά την κρίση του για τα εκλογικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Κουρέτας εξέφρασε τη γνώμη πως τα κομματικά χρίσματα σε υποψήφιους φτάνουν στο τέλος τους.

Τέλος, ο κ. Κουρέτας εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στο Μαργαρίτη Πατσιαντά, ως πρόσωπο και όχι ως Ποτάμι, για το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
8
=