ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήθηκε η ανεργία στη Μαγνησία

αυξήθηκε-η-ανεργία-στη-μαγνησία-851206

Επιμένει η ανεργία στο Νομό Μαγνησίας. Τόσο το Μάιο, όσο και τον Ιούνιο, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία οι άνεργοι στο Νομό ανήλθαν στους 5.500.
Οι περισσότεροι άνεργοι προέρχονται από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών , τους ανιδείκευτους εργάτες, τους χειριστές μηχανημάτων και ακολουθούν ο κλάδος των τεχνολόγων , των επιστημόνων – καλλιτεχνών, των ειδικευμένων τεχνιτών κ.α.
Πηγές του ΕΚΒ έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι αυτά τα στοιχεία δεν πρόκειται να βελτιωθούν, εάν δεν υπάρξουν δυναμικές παρεμβάσεις στο θέμα της απασχόλησης.
Τα πρόγραμμα κατάρτισης ή τα stage που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν βοηθούν, αφού πρόκειται ουσιαστικά για “νοικιασμένους εργαζόμενους” χωρίς ασφάλιση και με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εργασίας.
Το Παρατηρητήριο του ΟΑΕΔ δεν έχει ακόμη εκδώσει περιοδική κατάσταση για τα στατιστικά στοιχεία από το Μάρτιο του 2008 και έπειτα, ωστόσο η αύξηση της ανεργίας δεν αμφισβητείται τουλάχιστον ανεπίσημα ούτε από το ΕΚΒ, που περιμένει τις επίσημες στατιστικές για να τοποθετηθεί.
Οι ηλικίες που πλήττονται ιδιαίτερα στη Μαγνησία τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, είναι οι ηλικίες από 36 εως 56 χρόνων, αν και στις γυναίκες καταγράφονται μεγάλα ποσοστά και στις μικρότερες ηλικίες από 19 εως 25 χρόνων.
Αναφορικά με τις ηλικίες… που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον κατάλογο των ανέργων, αρκεί να υπογραμμιστεί ότι στις ηλικίες από 26 εως 35 χρόνων το Μάρτιο που έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης ήταν καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ αντίστοιχα 621 άνδρες και 1.607 γυναίκες.
Στις ηλικίες από 36 εως 45 χρόνων αντίστοιχα είχαν καταγραφεί 440 άνδρες και 1.187 γυναίκες στην ανεργία, από 46 έως 55 χρόνων 278 άνδρες και 863 γυναίκες.
Πλησίον της σύνταξης, δηλαδή από 56 χρόνων και άνω ανανέωσαν την κάρτα ανεργίας 215 άνδρες και 301 γυναίκες.
Ο κύριος όγκος των ανέργων -και κυρίως των νέων- που βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας στη Μαγνησία έχει τελειώσει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (86%), το 8,7% αυτών την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και μόλις το 4,7% έχει Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Το μορφωτικό επίπεδο όσων παραμένουν στην ανεργία και αναζητούν δουλειά στη Μαγνησία σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ είναι απόφοιτοι Λυκείου τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των απόφοιτων του Δημοτικού την τελευταία 2ετία, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυστοκία εξασφάλισης εργασίας για όσους δεν διαθέτουν κατάρτιση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου