ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Ενα ακόμη πείραμα Παιδείας…

ΠΟΛΥ με απασχολεί από χθες αυτή η πρόταση Βερέμη, προέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για μία ακόμη τάξη στο Λύκειο ως προπαρασκευαστική για το Πανεπιστήμιο. Κολοβώνουν όμως το δημοτικό. Και διακρίνω μια αντιφατικότητα στην εισήγηση ή μου φαίνεται; Πιστεύει ο εισηγητής ότι με την έβδομη τάξη λυκείου προετοιμάζει τον υποψήφιο φοιτητή. Απλώς προσθέτει μια ακόμη περίοδο και τάξη στα φροντιστήρια. Η μεταπασχαλινή περίοδος απουσιών θα γίνει χρονιάτικη.
(Σιγά που πίστεψα ότι είναι Βερέμεια εισήγηση. Αντιδράσεις σφυγμομετρούν. Σε τε μας;)

Δαχτυλάκι, δαχτυλάκι… Ωχ!

-MSD…-Τι σημαίνει; -Macedonia. Αλλά διεθνώς έτσι επιτρέπεται, με ΜCD. -Και μετά; ΜACD…Και μετά; -Daxtylaki.. -Και μετά; – MACEDO. –Κι αυτό επιτρέπεται. -Ε, ναι. -Και μετά; -Άλλο daxtylaki…-Κατόπιν; -MACEDON…-Kαι μετά;
(Αχ, Κίνα. Αχ, με τρελαίνεις. Ψυχραιμία… Mη, παραφέρεστε! Δείξτε χαρακτήρα. Dora)

Και δω “Ματσεντόνια”…

ΑΡΓΑ πληροφορηθήκαμε τις λεπτομέρειες από τη συμμετοχή σκοπιανής ομάδα κοριτσιών για το μίτινγκ βόλεϊ στην Πορταριά Πηλίου πριν λίγες μέρες. Οι επικεφαλής της σκοπιανής ομάδας, επιχείρησαν να εμφανίσουν την ομάδα τους ως “Macedonia”. Τελικά οι διαιτητές με επιμονή τους μετέπεισαν να μην το τολμήσουν.
(Και συμμορφώθηκαν. Προσωρινά, όπως πάντα. Και μετά έπεσαν τα ελληνοσκοπιανά φιλάκια!)

Μας αγνόησε, κυρ Γιώργο…

ΣΑ να του άναψαν τα λαμπάκια χθες στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ του αντιπροέδρου της Βουλής. Του θύμισαν ότι η Θεσσαλία ερημοποιείται. Θυμήθηκε ο ίδιος ότι έστειλε έγγραφα στον Κοντό, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Του διεκτραγωδούσε τη λειψυδρία. Του ζητούσε μελέτες του ΙΓΜΕ. Και κείνος το παίζει Κινέζος.
( Ο θΙΓΜΕνος Σούρλας, τραγουδάει τώρα την ταινία “Περιμένοντας τον Γκοντό”).

300 δισ. μελέτες-εφημερίδες…

ΘΑΡΡΕΙΤΕ ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε ό,τι είπε για αναθέσεις, χωρίς μελέτη; “Τριακόσια δισ. δρχ. σε μελέτες είχαν δοθεί και οι φάκελοι περιείχαν… εφημερίδες. Ούτε μελέτες ούτε έργα. Γι΄ αυτό και ο Σουφλιάς είπε: Από τούδε πρώτα η έγκριση και μετά η μελέτη.
(Δήμαρχοι και πολιτικοί μάς γράφουν στα αμελέτητα. Αυτό περίπου εννόησα από τον κυρ Γιώργο…)

Ιδού πεδίο, Μάγνητες…

ΑΠΟ χθες άρχισε στο Βόλο το 2ο Συνέδριο Μαγνήτων ομογενών ανά την υφήλιο. Μετά χαράς μας. Μεμονωμένα και συλλογικά έχουν εκδηλώσει επιθυμίες να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους με κοινωνικά, πολιτιστικά, παιδαγωγικά και έργα υγιεινής. Θα τους πρότεινα, να συνεισφέρουν στο ό,τι επιδιώκουν τελευταίως “Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου”. Τον ξενώνα συνοδών φτωχών ασθενών. Οι συνάνθρωποί μας ξαγρυπνούν στα παγκάκια.
(Το πρώτο λιθαράκι το έθεσε ομογενής από την Αμερική. Ζητούνται μιμητές του…)

Ολοι στη πρίζα…

ΑΠΟ τα συμφραζόμενα του θαλερού Τάσου Στρατηγόπουλου, προκύπτει ότι ” τίποτε δεν θα είναι όπως χθες”. Τον κασίδιασε όμως ο δήμαρχος Αισωνίας. Ακούς εκεί να “ερωτοτροπεί” για συνένωση με Νέα Αγχίαλο. Και ο Βόλος πώς αναπτύσσεται οικιστικά;
(Να η αγωνία ενός Στρατηγόπουλου που νοιάζεται κυρίως για τα πολεοδομικά…)

Μου το θύμισε ο σοφός…

Ο ΣΟΦΟΣ της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου μάλλον οργίζεται από τη στάση ορισμένων δημάρχων να είναι ο ομφαλός “Ηνωμένων Δήμων”. Και μου θύμισε του Τάκη Οικονομάκη το ποίημα στη “Θεσσαλία”, κατά συνεργάτη των Γερμανών, της κατοχής: “T αγγειά γινήκαν θυμιατά/και τα σκ…ά λιβάνια/οι κλέφτες γίναν δήμαρχοι/κι οι γύφτοι καπετάνιοι”.
(Δύσμοιρε Καποδίστρια. Επιγράφεσαι σε… βεσπασιανές!)

Με παραπλάνησε …

ΜΙΑ ισχνή μητέρα, σέρνοντας το καροτσάκι με το βρέφος της μέσ το καρακαήλι, ζήτησε την κλασική βοήθεια. Αμήχανος την αντιμετώπισα. Με μαγνήτισαν τα παιδικά μάτια. Άφησα μέσα μου να υπερισχύσει το συναίσθημα, παρά το ανακριτικό μου: Μήπως είναι εκμετάλλευση παιδιών ή μήπως αληθινή δυστυχία;
(Δυστυχώς, παρηγορήθηκα με το πρώτο. Εξομολογημένη αμαρτία…)

Προσοχή, δολώματα…

ΤΡΕΜΕ, μίστερ Ιλαρίωνα, στην ιδέα ότι θα ενσκήψουν τσαντάδες των εταιριών με το χρήμα. Θα δελεάσουν αγρότες και θα τους πάρουν ως νοικιασμένα τα χωράφια. Τα θέλουν για βιοαιθανόλη.
(Φιλάρες αγρότες. Μη βλέπετε μόνο το τυρί. Δείτε και τη φάκα…)

Μεσογειακό, εκεί…

ΑΦΟΥ ο φάκελος των Μεσογειακών προέκρινε για Μεσογειακό χωριό το Δήμο Αισωνίας, εμείς πρέπει να πειθαρχήσουμε, είπε χθες ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης μετά τη σύσκεψη με τον ομόλογό του δήμαρχο Καντόλα.
(Γιατί αυτό το κόλλημα με Αισωνία; Λεεες;)

Ο ψηλός υπαινίσσεται…

ΡΩΤΗΣΑ και τον αντιπρόεδρο της Βουλής: Καλά οι αναθέσεις, ας πάνε στο πυρ το εξώτερο. Αλλά μια εξήγηση γουστάρω για την επιλογή του Μεσογειακού. “Πρέπει να δούμε τι λένε οι μελέτες. Μπορεί να αντιπροτείνουν Νέα Ιωνία”. Αφήνει παραθυράκι ο κυρ Γιώργος.
(Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;)

Και τμήμα Ναυτιλίας…

ΣΤΟ ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, προστίθεται και τμήμα Ναυτιλίας. Σπουδαία, λένε, η ευκαιρία. Αρκεί τα παιδιά να μάθουν πρώτα τον όρο “επαγγελματισμός”.
(Παλιός θαλασσοδαρμένος αυτός που το λέει. Και δίδαξε στα ΙΕΚ. Ζαφείρης Χαλιαμπάλιας)

Σα να νιωσε καλύτερα…

-ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ και με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας για το Μεσογειακό χωριό.
-Και;
-Μου ήταν ευχάριστο…
(Πολύ δυσάρεστο για συνεργάτη του…)

Και τώρα, λυπάμαι…

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, λυπάμαι για τον 48χρονο πυρομανή που συνέλαβαν. Αμήχανος, τώρα, σιωπώ. Επί μέρες διερμηνεύαμε την αγωνία των γειτόνων του.
(Εύχομαι οι “Αηδονοφωλιές” να διατηρήσουν τον γλυκό τους κελάδημα. Με συγχωρητικές μελωδίες…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου