ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος εκδηλώσεων στο Δήμο Μουρεσίου

πλήθος-εκδηλώσεων-στο-δήμο-μουρεσίου-851206

Στους εκθεσιακούς χώρους του Νανοπούλειου Τσαγκαράδας θα φιλοξενηθεί η Έκθεση Καραβιών με θέμα «Αιγαιοπελαγίτικα Σκαριά» από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη Σπύρου Φασούλα. Η έκθεση καραβιών που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2008» που διοργανώνει η «Επί Τεχνών» του Δήμου Μουρεσίου αποτελεί μια έκθεση με άποψη στη γλυπτική και στο ιστορικό της αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. και θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι 25 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας το πρωί από τις 10:30 έως 1:30 και το απόγευμα από 6:30 έως 21:30 μ.μ.
O Σπύρος Φασούλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο το 1949, εργάστηκε και σπούδασε στη Γερμανία και το 1982 επέστρεψε πάλι στην πατρίδα για να δημιουργήσει την οικογένειά του.
Ασχολήθηκε επαγγελματικά κατά καιρούς με το εμπόριο, την κατασκευή κεραμικών ειδών και τις οικοδομικές κατασκευές και χρησιμοποιεί τον ελεύθερό του χρόνο για το μεράκι που είχε μια ζωή, την ξυλογλυπτική και τη ζωγραφική.
Η αγάπη του για την θάλασσα όμως τον παρότρυνε να μελετήσει με μεγάλη λεπτομέρεια τα αιγαιοπελαγίτικα ψαροκάικα (καραβόσκαρα, γρι-γρι, τρεχαντήρια, τράτες κ.α.) και να προσπαθήσει να τα κατασκευάσει σε μικρότερη κλίμακα.

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής
«Ζωγραφικές Δημιουργίες Γυναικών»
Την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο πλαίσιο των πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2008», στο Αχιλλοπούλειο Τσαγκαράδας, τα εγκαίνια ομαδικής Έκθεσης Ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφικές Δημιουργίες Γυναικών». Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Μακρίνα Κασσιανίδου, Ελένη Λάσκαρη, Μαίρη Παναγιωτοπούλου, Δήμητρα Ραχώνη, Ζέττα Ρόκα και Παναγιώτα Σολαχίδου.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 10 Αυγούστου 2008 και θα λειτουργεί καθημερινά πρωί: 10:30-13:30 και απόγευμα 18:30-21:30.

Λογοτεχνική βραδιά
Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «ΠΗΛΙΑ 2008» η Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ «Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας & Τεχνών» του Δήμου Μουρεσίου οργανώνει στις 10 Αυγούστου 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 9:00 μ.μ. στον κήπο του ξενοδοχείου «ΜΑΡΙΝΑ» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λογοτεχνική- ποιητική βραδιά με θέμα: «Κωνσταντίνος Καβάφης, 75 χρόνια από το θάνατό του» με μουσικές συζεύξεις.
Το θέμα θα αναπτύξει ο διακεκριμένος ομιλητής, τ. Διευθυντής Διοικήσεως Εμπορικής Τραπέζης κ. Νίκος Σταυρουλόπουλος.

Εκθεση ζωγραφικής Αικατερίνης Λάβδα
Στον εκθεσιακό χώρο της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής Τσαγκαράδας θα φιλοξενηθεί η Έκθεση Ζωγραφικής της Ευτυχίας-Αικατερίνης Λάβδα με θέμα: «Αναζητώντας το πέρασμα του Θεόφιλου από το Πήλιο». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008 και ώρα 20:00 μ.μ. στην Αχιλλοπούλειο Εμπορική Σχολή Τσαγκαράδας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 και θα λειτουργεί καθημερινά το πρωί από τις 10:30-13:30 και το απόγευμα από 18:30-21:30 μ.μ.
Η Ευτυχία Λάβδα γεννήθηκε στο Κάιρο. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών το διάστημα 1976-1981 στο εργαστήριο του Γ. Μόραλη, Αγιογραφία με τον κ. Ξυνόπουλο, σκηνογραφία με το Β. Βασιλειάδη και ιστορία της Τέχνης με τη Μαρίνα Λαμπράκη–Πλάκα. Αποφοίτησε με έπαινο. Δούλεψε ως καλλιγράφος σε υποθηκοφυλακείο, σκιτσογράφος παραμυθιών σε τυπογραφείο και σαν καθηγήτρια καλλιτεχνικών στη Μέση Εκπαίδευση. Είναι συλλέκτρια παλιών παιχνιδιών και φτιάχνει κούκλες.
Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημοτικές συλλογές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου