ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν λύσεις για το Μεσογειακό Χωριό

ψάχνουν-λύσεις-για-το-μεσογειακό-χωρι-851206

Οι διαδικασίες για το μεγάλο έργο της κατασκευής του Μεσογειακού Χωριού απασχόλησαν την πρώτη συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στο γραφείο του δημάρχου Βόλου οι κ.κ. Αλέκος Βούλγαρης, Σωκράτης Αναγνώστου και Δημ. Καντόλας.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου, που είναι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, έχουν αναλάβει εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής την ευθύνη να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν στην κατασκευή του μεγάλου αυτού έργου και φυσικά να διερευνήσουν όλα τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
Στη χθεσινή πρώτη αυτή συνάντηση –καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες- συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη χωροθέτηση του Μεσογειακού Χωριού με βάση την πρόταση που έχει συμπεριληφθεί μέσα στο φάκελο της Διεκδίκησης των Αγώνων που ενέκρινε η ΔΕΜΑ τον περασμένο Οκτώβριο, ψηφίζοντας υπέρ της ελληνικής υποψηφιότητας.
Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται να εξεταστούν όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν και αφορούν στην εξασφάλιση του συνόλου της έκτασης, που εκτιμάται ότι θα πρέπει να είναι περίπου 300 στρέμματα.
Από αυτά τα 90 στρέμματα, όπως είναι γνωστό, είναι ιδιοκτησίας του ΟΕΚ και τα υπόλοιπα αποτελούν εκτάσεις που επίσης βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αισωνίας.
Για το έργο του Μεσογειακού Χωριού η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ζητήσει άμεσα να γίνει συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης κ. Φάνη Πετραλιά, που προΐσταται πολιτικά, και του ΟΕΚ, που θα αναλάβει όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού Χωριού την κατασκευή του έργου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου