ΤΟΠΙΚΑ

Την τιμωρία του Ιράν ζητούν οι ΗΠΑ

την-τιμωρία-του-ιράν-ζητούν-οι-ηπα-851206

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα ζητήσουν νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης ύστερα από το χθεσινό μήνυμα του Ιράν αναφορικά με μία πρόταση συνεργασίας από τις έξι μεγάλες δυνάμεις σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανακοίνωσε χθες, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντάνα Περίνο.
«Λόγω απουσίας θετικής πρότασης στην γενναιόδωρη προσφορά που κάναμε στην πρόταση συνεργασίας κρίνουμε ότι οι σύμμαχοι δεν έχουν άλλη επιλογή από την λήψη νέων μέτρων τιμωρητικού χαρακτήρα», ανέφερε η εκπρόσωπος που συνοδεύει στο Air Force One τον Αμερικανό ηγέτη ο οποίος από την Νότια Κορέα έφθασε πριν από λίγο στην Ταϊλάνδη.
Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα εγκαινιάσει αύριο, την νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, για να συμβολίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Για το Πεκίνο θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ από την Μπανγκόκ.
Αυτά τα εγκαίνια, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Μπους για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, γίνονται λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας στην Ουάσινγκτον της νέας πρεσβείας της Κίνας.
Το κτίριο της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στοίχισε 434 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Τζέι Χόλεραν, αρχιτέκτονα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρωσία-Γερμανία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, εκτίμησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια «πιθανότητα» διαλόγου με την Τεχεράνη, παρά την ασαφή απάντηση της Τεχεράνης στην διεθνή προσφορά συνεργασίας στο πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Δεν πιστεύουμε ότι η αποτυχία του διαλόγου ήταν προδιαγεγραμμένη», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Τσούρκιν. «Θεωρούμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα στον διάλογο».
Η Τεχεράνη έδωσε μια «ανεπαρκή» απάντηση στις προτάσεις που της έγιναν από τις «έξι» μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.
Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η απάντηση που δόθηκε χθες από το Ιράν στην σημαντική πρόταση των «έξι» είναι ανεπαρκής», γράφει σε ανακοίνωση του ο υπουργός.
Το Λονδίνο δήλωσε από την πλευρά του απογοητευμένο από την απάντηση του Ιράν στις προτάσεις των «έξι» για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρειν Οφις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου