ΤΟΠΙΚΑ

Θα «πλημμυρήσει» ο Βόλος Ισραηλινούς

θα-πλημμυρήσει-ο-βόλος-ισραηλινούς-366732

Την Τετάρτη θα «δέσει» στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «GoldenIris» με περισσότερους από 500 επιβάτες

Με Ισραηλινούς τουρίστες θα «πλημμυρήσει» ο Βόλος την ερχόμενη Τετάρτη καθώς θα δέσει στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «GoldenIris», μεταφέροντας πάνω από 500 άτομα. Στόχος των αρμόδιων φορέων είναι πέρα από την ενίσχυση του τουρισμού να συμβάλουν ως προς την ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Το «GoldenIris» ξεκινώντας από τον Πειραιά θα «δέσει» στο λιμάνι του Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη στις 9:30 το πρωί ενώ θα αναχωρήσει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη στις 7:30 το απόγευμα από το Βόλο. Οι τουρίστες τις ώρες που το κρουαζιερόπλοιο θα βρίσκεται «δεμένο» στο λιμάνι, θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν είτε στα χωριά του Πηλίου είτε να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου.

Μάλιστα πριν την αναχώρηση του κρουαζιερόπλοιου έχουν προγραμματιστεί από τη δημοτική αρχή, χορευτικές εκδηλώσεις στο εσωτερικό του πλοίου.

Απαιτούνται αλλαγές στο εμπορικό κομμάτι

Φέτος οι αρμόδιοι φορείς αλλά και ο εμπορικός κόσμος έχουν «επενδύσει» στον τουρισμό μέσω κρουαζιερόπλοιων. Ωστόσο -σύμφωνα με τους εμπόρους του Βόλου- το κομμάτι των κρουαζιερόπλοιων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την εμπορική αγορά του Βόλου αλλά απαιτούνται αλλαγές τόσο στο ωράριο λειτουργίας όσο και προς άλλες κατευθύνσεις π.χ. εκπτωτικά κουπόνια κ.α.

Μέσα στους επόμενους μήνες έχουν προγραμματιστεί να δέσουν στο λιμάνι του Βόλου συνολικά 34 κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στο λιμάνι του Βόλου θα είναι το «Neoromantica» στις 27 Νοεμβρίου 2014.

Με αφορμή την άφιξη του «GoldenIris» η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, τόνισε: «Στόχος των φορέων, ιδίως του δήμου Βόλου, είναι η ανάδειξη του λιμένα ως λιμανιού κρουαζιέρας και η ένταξή του στα προγράμματα των εταιρειών. Εχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε το λιμάνι ως «λιμάνι κρουαζιέρας» . H κρουαζιέρα είναι προστιθέμενη αξία για την περιοχή και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, γι’ αυτό καταβάλλουμε προσπάθεια ως δήμος να αυξήσουμε τον αριθμό των εταιρειών που θα συμπεριλάβουν το λιμάνι στα προγράμματά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου