ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες μαθητές στην ίδια τάξη ~ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ

δεκάδες-μαθητές-στην-ίδια-τάξη-σε-γυμν-366751

Σε ένα μόνο σχολικό συγκρότημα την ίδια τάξη θα κληθούν να επαναλάβουν 50 μαθητές!

Το τελευταίο σχολικό κουδούνι για φέτος χτύπησε χθες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας, βρήκε όμως δεκάδες μαθητές, να καλούνται να επαναλάβουν την ίδια τάξη, χάνοντας μια ολόκληρη σχολική χρονιά, κυρίως λόγω απουσιών.

Οσοι ξεπέρασαν τις 114 απουσίες (εκ των οποίων οι 50 αδικαιολόγητες), φαίνεται ότι «κάηκαν». Μαθητές που είχαν χαρτί γιατρού κατάφεραν να δικαιολογήσουν έως και 164 απουσίες, με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία τους στα μαθήματα ήταν πάνω από 15.

Χθες στα σχολεία έγιναν γνωστές οι λίστες των μαθητών που θα κληθούν να επαναλάβουν την ίδια τάξη λόγω απουσιών, ενώ μια δεύτερη ευκαιρία για να περάσουν στην επόμενη τάξη, θα έχουν το Σεπτέμβριο, οι μαθητές που έμειναν λόγω βαθμολογίας σε κάποια μαθήματα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ένα μόνο σχολικό συγκρότημα του πολεοδομικού συγκροτήματος, την ίδια τάξη θα κληθούν να επαναλάβουν από τη νέα σχολική χρονιά, τουλάχιστον 50 μαθητές!

Αυτές τις ημέρες συνεδριάζουν και οι Σύλλογοι για την έκδοση των βαθμολογιών των μαθητών για το δεύτερο τετράμηνο στα Λύκεια και για το τρίτο τρίμηνο στα Γυμνάσια.

Εξαίρεση αποτελούν οι μαθητές της γ’ τάξης των Λυκείων για τους οποίους οι βαθμοί του β’ τετραμήνου κοινοποιήθηκαν χθες στο Υπουργείο Παιδείας μέσω του συστήματος «Νέστορας».

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου