ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ξεκαθάρισε τη θέση του
«Δεν συμμετείχα, δεν συμμετέχω και δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Μένω απερίσπαστος στο έργο για το καλό των δημοτών της Αγριάς. Ούτε συναντήθηκα με κανένα και ούτε πρόκειται να συναντηθώ. Τώρα, εάν οι άλλοι αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν, όποιοι το έκαναν ερήμην των δημοτών, μάλλον θα μείνουν μόνοι. Προσωπικά μόνο με τους δημότες συνομιλώ, αυτούς αφουγκράζομαι και σε αυτούς υπακούω». Αυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος Αγριάς κ. Μπάμπης Ζάχος, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε ό,τι αφορά το «κίνημα»; Αντιδημάρχων Κεντρικού Πηλίου για μη συμμετοχή του…
Ας ξεκαθαρίζει το τοπίο σιγά – σιγά…
Α.Φ.

Αμεση αντιμετώπιση
Σε ρύθμιση του φωτεινού σηματοδότη στην ΕΨΑ στην περιοχή της Αγριάς προχώρησε η Δημοτική Αρχή μετά από διαμαρτυρίες για μεγάλη κίνηση και μπλοκαρισμένα αμάξια από το Βόλο προς το Πήλιο και αντίστροφα.
Μην ξεγιελέστε όμως, δεν φταίει το φανάρι για την συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς πάντα στο σημείο αυτό της Αγριάς υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Δεν έχει άδικο ο κ. Παπαευθυμίου, όταν τονίζει πως μόνο με την ολοκλήρωση του Περιφερειακού θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά…
Μέχρι τότε λοιπόν υπομονή…
Α.Φ.

Ούτε μία σουβάλα…
«Ούτε μία… σουβάλα δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια». Η φράση από το στόμα του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου, που στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τη λειψυδρία, απέδειξε ότι συνδυάζει το αλέγκρο της καταγωγής του, χωρίς να χάνει ωστόσο την ευκαιρία να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από το θέμα των αγροτικών προϊόντων…
Α.Τ.

Το Συνέδριο
των Απόδημων
Για την αρτιότερη επιτυχία του Συνεδρίου των Απόδημων Μαγνήτων, που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, μπορεί η Αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου και ο σύμβουλος του νομάρχη Νίκος Τσούκας να έχουν αφιερώσει άπειρες ώρες και να το έχουν ρίξει στο delivery τις τελευταίες μέρες, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο… δύσπεπτο και το Συνέδριο που θα κρατήσει μέχρι μεθαύριο . Το αντίθετο μάλιστα. Εκτός των άλλων θα ακουστούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις με πολλές αναφορές σε ζητήματα, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βρουν εφαρμογή και στην περιοχή μας, όπως για παράδειγμα οι ενεργειακές εφαρμογές ή το ενδεχόμενο βιωσιμότητας της γραμμής που θα συνδέει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με πόλεις της Γαλλίας.
Α.Τ.

Δεν χρειάζεται…
Δεν μας έχουν πει τίποτα για την εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο κατά τον ίδιο τρόπο που έγινε για τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, μας έλεγε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για όλα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες από τους συναδέλφους της Αθήνας. Δεν χρειάζεται Πετράν, θα το μάθεις τελευταίος, άλλωστε το Ελληνικό Δημόσιο έχει τη μία και μοναδική μετοχή και το 100% της ανώνυμης Εταιρίας του ΟΛΒ, επομένως ποιος ο λόγος να αρχίσουν τοπικά από τώρα οι φασαρίες με τους εργαζόμενους; Δεν βλέπεις τι γίνεται στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, που δεν έχουν τελειωμό οι κινητοποιήσεις;
Α.Τ.

Αντάξιες
της ιστορίας
Μπορεί οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην πλειοψηφία τους στα “μπάνια του λαού”, όμως στο ΕΚΒ ο πρόεδρος Θανάσης Παπαδημόπουλος όλο και ψάχνεται. Κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα… περιμένοντας να δει τι μέλλει γενέσθαι με τις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΕΚΒ.
Η επικοινωνία του με τους φορείς είναι καθημερινή, θέλοντας να διασφαλίσει πρώτα από όλα τη συνεργασία, αφού οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι αντάξιες της ιστορικότητας του θεσμού στην περιοχή μας.
Β.Κ

Πολλά βαρύ…
Αλήθεια παιδιά, πότε γυρίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι ένα νέο πρόσωπο που “γράφει” επικοινωνιακά, τουλάχιστον περισσότερο από την “πολλά βαρύ” Μαρία Καρακλιούμη. Όταν μιλάει, νομίζεις ρε παιδί μου ότι θα σε στείλει κατευθείαν εκτελεστικό απόσπασμα… Λες και της χρωστάμε κάτι και δεν της το δίνουμε και άλλα τέτοια…Προσοχή παιδιά, γιατί δεν είναι ώρα για τέτοια…
Β.Κ

Το παζάρι
Χαμός στο παζάρι τις δύο πρώτες ημέρες. Τρίβουν τα χέρια τους στο Δήμο Αισωνίας και όχι αδίκως. Τώρα πλέον που η εμποροπανήγυρη γίνεται σε ιδιόκτητο χώρο, τα έσοδα ανήκουν στο Δήμο, που γλύτωσε και από τα ενοίκια… των προηγούμενων χρόνων. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος κατάλληλα και δικαίως στηρίζεται ένας θεσμός, που όσο πάει γενικότερα στην Ελλάδα ξεφτίζει ελέω… της σύγχρονης εποχής.
Β.Κ

«Εξαφάνισαν» χείμαρρο
Αυθαίρετες παρεμβάσεις και καταπατήσεις χειμάρρου στον οικισμό Έληος Σκοπέλου κατέγραψε χθες κλιμάκιο της Νομαρχίας με επικεφαλής τον αντινομάρχη Υποδομών Ηλ. Ξηρακιά. Ο αντινομάρχης διαπίστωσε και περιέγραψε ότι ιδιοκτήτες της περιοχής έχουν πλήρως εξαφανίσει και καταπατήσει τον παρακείμενο χείμαρρο. Ο χείμαρρος από τα όρια του οικισμού Έληος μέχρι την θάλασσα εξαφανίζεται τελείως από αυθαίρετες καταπατήσεις ιδιωτών σε οικόπεδα με περιφράξεις και κτίσματα μέσα στην κοίτη του ποταμού.
Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε ο αντινομάρχης Ηλ. Ξηρακιάς, ολοκληρώνοντας χθες την περιοδεία του στο Έληος Σκοπέλου: «Αμαρτίες αυθαίρετων παρεμβάσεων του παρελθόντος, παιδεύουν τη νομαρχιακή και τη δημοτική αρχή».
Β.Σ.

Ελλείψεις
Ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου έχει οριστεί. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις των Β. Σποράδων τον… ανέμεναν με ανυπομονησία, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για τα έργα που απαιτούνται, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες τους.
Το ζήτημα των ελλείψεων στις λιμενικές εγκαταστάσεις της νησιωτικής Μαγνησίας έχει ανοίξει πρόσφατα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Ο δήμαρχος Σκοπέλου τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο Βόλο μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλή Μωραΐτη, ώστε να συζητηθεί το θέμα.
Β.Σ.

Σπουδαίο κεφάλαιο
Με την πεποίθηση ότι ο απόδημος Ελληνισμός αποτελεί ένα σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου Αποδήμων, διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Αποδήμων Μαγνήτων, το οποίο ανοίγει «αυλαία» σήμερα το απόγευμα.
Οι συμπατριώτες μας της διασποράς, έλεγε η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, ενημερώνοντας για το συνέδριο, «επεκτείνουν» τα σύνορα της πατρίδας μας, αυξάνουν τις δυνατότητές μας, πολιτιστικές και οικονομικές και ενισχύουν την παρουσία μας στο διεθνή χώρο.
Προσδοκία είναι, μεταξύ άλλων, να γίνουν γνωστές καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες από τις χώρες όπου δραστηριοποιούνται οι απόδημοι και να μεταφερθούν στην περιοχή μας, δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας, παράλληλων δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών.
Β.Σ.

Παραλία
Ενα «φρεσκάρισμα», όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται το θαλάσσιο μέτωπο στην παραλία του Βόλου. Η εικόνα με την ταμπέλα από την προηγούμενη έκθεση βιβλίου, λίγα μέτρα πριν από τον Αγιο Κωνσταντίνο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Την εντόπισε η Αλεξάνδρα, που είναι μόλις 9 χρονών…
Δ.Χ.

Κόφτες
Επειδή πολλοί διαμαρτύρονται ακόμη για την τοποθέτηση των κορυνών, παρουσιάζουμε τη νέα ιδέα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των υψηλών ταχυτήτων στην πόλη. Λακκούβες «μαϊμού», οι οποίες αποτρέπουν τους οδηγούς να πατάνε γκάζι. Και μόνο η θέα τους, τρομάζει.
Δ.Χ.

Αχελώος
Πανθεσσαλικό κίνημα για την εκτροπή του Αχελώου, πανελλαδική κίνηση κατά της εκτροπής του Αχελώου, αν ποτέ ολοκληρωθεί αυτό το έργο, γράψτε το. Πάντως η Πανελλαδική Κίνηση κατά της εκτροπής Αχελώου διοργανώνει το τετραήμερο camping στην Μεσοχώρα Τρικάλων.
Ωστόσο για την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου, που συμμετέχουν η Νομαρχία, ο Δήμος Βόλου και το Τ.Ε.Ε., καιρό έχουμε να ακούσουμε κάτι. Φαίνεται οι νομάρχες Τρικάλων και Καρδίτσας δεν το έχουν πάρει ζεστά το θέμα.
Δ.Χ.

Εμπρηστής
Τα έγραφε ο Περαστικός στη σελ. 2 για τον εμπρηστή των Αηδονοφωλιών, και επιβεβαιώθηκε πλήρως με τη χθεσινή σύλληψή του. «Μύριζε» η υπόθεση ότι οι συνεχείς εκδηλώσεις πυρκαγιών σε συγκεκριμένη περιοχή ήταν προϊόν νοσηρού μυαλού κατοίκου της περιοχής.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου