ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Μη σας πω, τις δήμαρχος;

ΟΤΙ “πολιτικός από την Κεντρική Διοίκηση ίσως να είναι υποψήφιος ή υποψήφια δήμαρχος στο Βόλο”, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Και επειδή ο σοφός που ανήκει στη σημερινή μείζονα μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, πάντοτε μετράει τα λόγια του, που είναι πολύ λιγότερα από τις πολιτικές του γνώσεις, μάλλον προσφέρει ειδήσεις.
-Εννοείτε Νάκο, Σούρλα, Ζέττα, κ. Στρατηγόπουλε;
-Γιατί επιμένετε να μένετε σε ονόματα του πολιτικού μου χώρου;
-Θέλετε να καταλάβω ότι…
-…ότι μπορεί να είναι και η Ροδούλα για παράδειγμα!
-Μου θυμίζετε πείραμα Κουντούρη, τώρα; Διότι θα σας θυμίσω και τη συνέχεια.
-Είναι διαφορετικές οι συνθήκες…
(Είδες Ροδούλα, που σου τα ΄λεγα; Τα εύσημα του Κυριάκου δεν ήσαν μπαλωθιές…)

Αλλού φλερτάρουν…

Ο ΒΟΛΟΣ θέλει να εναγκαλιστεί και τους Δήμους Ιωλκού και Αισωνίας, στον “μητροπολιτικό” αλλά οι δήμαρχοί τους ερωτοτροπούν με Πορταριά και Νέα Αγχίαλο αντίστοιχα.
(“Αλίμονο αν επιτρέψουμε να ασφυκτιά ο Βόλος και να μην έχουμε διεξόδους ανάπτυξης”, είπε ο σοφός…).

Ευτυχώς, ήταν στου Μορφέα…

ΜΑ, την αθεόφοβη. Να την αναζητούν και δύτες στο βυθό της θάλασσας και αυτή να κοιμάται του καλού καιρού. Στην 20χρονη Νορβηγίδα, την “εξαφανισμένη” τουρίστρια στη Σκιάθο, αναφερόμαστε. Και στον ξεσηκωμό των σωστικών μέσων.
(Το καψωνάκι, κοριτσάκι μου, στην πατρίδα σου ακριβοπληρώνεται. Εδώ σ΄ άφησαν ανέγγιχτη; Γι΄ αυτό και ευδοκιμούμε ως λιγούρηδες ιππότες…)

Λιμενάρχης με όλα του…

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν τον γνωρίζω. Για ρεπορτάζ επικοινώνησα με τον λιμενάρχη Σκιάθου Μανώλη Παντελάκη, με αφορμή την “εξαφάνιση” της ωραίας κοιμωμένης. Και απέδειξε ότι γνωρίζει τον σύγχρονο τρόπο για να αντιμετωπίζει περιστατικά.
(Με οργάνωση για τις αναζητήσεις και ανακάλυψη του μίτου της Αριάδνης για το αίσιο τέλος)

Κύριε Σούρλα, μπίιιπ…

ΟΤΑΝ ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε δημόσιες δηλώσεις προσφέρει διαρκώς ειδήσεις με τις εναντιώσεις του και κατά των έσω, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να αποκαλύπτει σε ιδιωτικές συζητήσεις: “Ελα μωρέ το λαμόγιο, που (μπιιιιπ…) και εκ των υστέρων (μπίιιιπ…) καταντάει (μπίιιπ…)
(Αμάν, κυρ Γιώργο. Δεν είναι στήλη αυτή. Κλάξον την κατάντησες…)

Τέταρτο παιδί; Τεκμήριο φόρου!

ΟΧΙ και ιδιαίτερα έκπληκτοι αντιμετωπίσαμε χθες το πρωί στην τηλεόραση την περίπτωση πολύτεκνου, που αποκάλυψε ότι οι φοροελαφρύνσεις αφορούν σε τρία παιδιά. Το τέταρτο αποτελεί τεκμήριο οικονομικής ευρωστίας, άρα και… φορολογείται!
(Είν΄ αυτό που λέμε: ΦΠΑ για “είδη πολυτελείας”…)

Οταν μια ζωή χάνεται…

ΜΑΘΕ, “Περαστικέ”, ότι η αποτίμηση ενός θανάτου νεαρού κοστίζει στην κοινωνία περί το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο υπολογισμός είναι σύνθεση δημιουργίας, συνεισφοράς και απώλειας.
(Ω, δίνη. Αχ, οδύνη. Χρεοκοπήσαμε…)

Βλέμμα στους φοιτητές

ΜΕΧΡΙ και παιδαγωγική ανωμαλία μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει με τους φοιτητές της Γεωπονικής. Δηλαδή να εγκαταλείπονται τα παιδιά στον περιφερειακό δρόμο, αφού το αστικό λεωφορείο δεν είναι δυνατό να τερματίζει στη σχολή λόγω αδιαμόρφωτου προαυλίου.
(Τώρα, λέει, θα εκτελεστούν τα έργα. Πώς, ρε Ιλαρίωνα, εγώ ο άνους, έχω ιδέα από υποδομές;)

Τέρμα το “στρίβειν”

Η ΑΓΕΤ απάντησε με οκέϊ στην ΕΠΑ που ως τα μέσα Αυγούστου θα έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και συνδέει την τσιμεντοβιομηχανία με το δίκτυο φυσικού αερίου.
(Ε, ναι. Μόνο το μαζούτ θα αντικαταστήσει με το αέριο. Μη βαρυστομαχιάσουμε από την απότομη αλλαγή…)

Ο Βασιλάκης απ΄ το κόμμα; Μπααα…

ΤΟ κόμμα να πάρει άδεια από τον “πατριάρχη” της Αυτοδιοίκησης, για να ενεργήσει στον “Καποδίστρια 2″, ναι. Μπορεί να συμβεί. Ο Βασιλάκης, όμως, ποτέ. Το λέω, διότι ορισμένοι είπαν πως” ο Κοντορίζος κάνει τη μαμούνα, και θα μιλήσει μόλις του το επιτρέψει το κόμμα”.
(Βλάσφημοι…)

Για δες τον, μωρέ…

ΤΩΡΑ σαν τι μπορείς να υποθέσεις, ρε Ιλαρίωνα, όταν βλέπεις έναν απλό επαγγελματία την ώρα που “καρφώνει” το βλέμμα του στην πρωτοσέλιδη φωτογραφία του Αλογοσκούφη και την μεταχειρίζεται, πώς;
(Σαν γραμματόσημο…)

Τρέχουμε τώρα…

ΠΩΣ κάνουν έτσι ορισμένοι και έβαλαν φλόγιστρο στα πισινά τους για το κτηματολόγιο. Χθες και προχθές, σημειώθηκαν ρεκόρ προσέλευσης. Πίστεψαν ότι δεν θα παραταθεί η προθεσμία.
(Αφού μέχρι τέλους του έτους πρέπει να περιμένουν και τις δηλώσεις εξωτερικού…)

Τραμπάλα αερίου-πετρελαίου

ΒΟΛΟΣ και Λάρισα καλύπτονται κατά 75% με το δίκτυο φυσικού αερίου, αλλά μόνο το 30% των νοικοκυριών συνδέθηκε. Το εκατό τοις εκατό των εργοστασίων και των δημοσίων κτιρίων του Βόλου-πλην δύο- με φυσικό αέριο λειτουργεί. Αλλά για το 100% των νοικοκυριών θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και το 2020.
(Για σκεφτείτε, να έρθουν τα πάνω κάτω. Να υποτιμηθεί το πετρέλαιο και να ανατιμηθεί το αέριο. Εφιάλτης…)

Λειψυδρία…

ΚΑΙ χθες ο Νικήτας Πρίντζος, πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, έκρουσε, όπως ο Κοκκινούλης προχθές, τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειψυδρία. Και σήμανε συναγερμό με τους αγρότες.
(Να χτυπάς φλέβα στα 400 μ. για πετρέλαιο, το καταλαβαίνω. Αλλά για είκοσι κυβικά νερού την ώρα, είναι ξεφτίλα, μάνα γη…)

…Και λειψανδρία

ΣΕ άλλη, χρυσή μου, σύναξη, γυναίκες έκαναν λόγο για λειψανδρία. Γι΄ αυτό και οργιάζουν οι διαφημίσεις, τύπου “επισκεφτείτε το γιατρό σας, αυτός ξέρει…”
(Τι ξέρει, μωρή; Ότι χτυπάς φλέβα για είκοσι και σου προκύπτει… τρίποντο;)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου