ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη ο εμπρηστής στις Αηδονοφωλιές

συνελήφθη-ο-εμπρηστής-στις-αηδονοφωλ-851206

Ο εμπρηστής των Αηδονοφωλιών που τις τελευταίες 10 ημέρες είχε αναστατώσει την περιοχή, συνελήφθη τελικά επ’ αυτοφώρω χθες τα ξημερώματα, τη στιγμή που επιχειρούσε να βάλει φωτιά σε ξύλινη αποθήκη-παράγκα σε κοντινή από το σπίτι του απόσταση.
Όπως έγινε γνωστό, ο 48χρονος που κατάγεται από τα Τρίκαλα, αλλά εδώ και χρόνια διαμένει μόνιμα στη Μαγνησία, στο Δήμο Ιωλκού, συνελήφθη λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα χθες επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που είχε βάλει φωτιά σε εφημερίδες και επιχειρούσε να την μεταδώσει σε ξύλινη αποθήκη- παράγκα λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.
Αστυνομικοί και πυροσβέστες αλλά και κάτοικοι της περιοχής είχαν θέσει την περιοχή υπό στενή παρακολούθηση, καθώς το τελευταίο δεκαήμερο είχαν εκδηλωθεί αλλεπάλληλες πυρκαγιές, που ευτυχώς δεν είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, οι πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί από τις από 27 Ιουλίου έως και χθες 6 Αυγούστου ήταν οκτώ, ενώ ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι ευθύνεται για πέντε από αυτές.
Οπως έγινε γνωστό από την προανάκριση, ο 48χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πριν από καιρό είχε νοσηλευτεί σε κλινική. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατά την εκδήλωση των πυρκαγιών ήταν από τους πρώτους κατοίκους της περιοχής που έσπευδε να βοηθήσει στην κατάσβεση, όπως τουλάχιστον ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής που πληροφορήθηκαν την σύλληψή του.
Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας, που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Συνεργάτες του συνηγόρου του, λόγω απουσίας του, ζήτησαν προθεσμία από το δικαστήριο, αλλά και διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να εξετασθεί η ψυχιατρική του κατάσταση, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Οι πυρκαγιές εκδηλωνόταν απογευματινές αλλά και βραδινές ώρες κοντά σε οικόπεδο και ακατοίκητο σπίτι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ εκεί βρίσκεται ελαιοτριβείο, πλαστική δεξαμενή με πετρέλαιο και πυλώνας της ΔΕΗ, με όλους του κινδύνους που συνεπάγονται. Παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αναστατωθεί και τηλεφωνούσαν συνεχώς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, ζητώντας να εντοπιστεί ο εμπρηστής.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στις Αηδονοφωλιές προχθές είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη στη 1 τα ξημερώματα και η άλλη στις 4.40 το πρωί.
Πάντως μετά την σύλληψη του 48χρονου, οι κάτοικοι της περιοχής δήλωναν ανακουφισμένοι, καθώς όπως ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες δεν έκλειναν μάτι, γιατί φοβόταν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου