ΤΟΠΙΚΑ

100 χρόνια ΕΚΒ

100-χρόνια-εκβ-851206

Θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση φωτογραφίας αλλά και ημερίδα που θα έχει αναφορά στην ιστορική αναδρομή του εργατικού κινήματος και την πορεία του ΕΚΒ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του πρώτου Εργατικού Κέντρου στο Βόλο.
Για την καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων το ΕΚΒ έχει απευθυνθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και τη ΓΣΕΕ, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε επαφή η διοίκηση.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2008 και θα κορυφωθούν το διήμερο 7 και 8 Δεκέμβριο του 2008 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του πρώτου Εργατικού Κέντρου στη χώρα.
Το ΕΚΒ φαίνεται προς το παρόν να αποκλείει το ενδεχόμενο αναζήτησης χορηγών, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από την παράταξη της ΕΣΑΚ, που έχει αντπροτείνει να ενεργοποιηθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΒ.
Η διοίκηση πάντως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια έχει ήδη αποστείλει εγκύκλιο στα σωματεία, ώστε αυτά να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ακόμη να καταθέσουν προτάσεις για τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν, ενώ καλεί όποιον πολίτη, ιστορικό, συγγραφέα, δημοσιογράφο, παλιούς συνδικαλιστές, ανθρώπους που έχουν ζήσει ιστορικές στιγμές του εργατικού κινήματος της περιοχής μας, να πάνε στο ΕΚΒ να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να εργαστούν όλοι μαζί για την καλύτερη επιτυχία των εκδηλώσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου