ΤΟΠΙΚΑ

«Στη γειτονιά σας… με αγάπη»

στη-γειτονιά-σας-με-αγάπη-851206

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, συνεχίζοντας τις καθιερωμένες πλέον καλοκαιρινές εμφανίσεις της, επεκτείνει το πρόγραμμά της καθώς και τον τόπο τον εξορμήσεών της. Με δροσερές και πασίγνωστες μελωδίες, με ήχους από ένα ευρύ φάσμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, φιλοδοξεί να μεταδώσει τον παλμό του φετινού καλοκαιριού με ξενοιασιά και ανεμελιά σε κομβικά μέρη της πόλης, προσφέροντας στους κατοίκους συνοικιών, του κέντρου αλλά και της παραλίας του Βόλου ευχάριστες βραδινές στιγμές.
Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εμφανίσεις, ξεκινώντας από την Τρίτη 15 Ιουλίου στην πλατεία της Χιλιαδούς, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Καταγάτς στο Αθλητικό κέντρο, την Τρίτη 29 Ιουλίου στον Άγιο Κωνσταντίνο (πλατεία Ραδιοφωνικού σταθμού), την Κυριακή 3 Αυγούστου στην Παραλία μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος και μόλις χθες το βράδυ στο πάρκο των Αλυκών και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, καθώς τις παρακολούθησε πλήθος κατοίκων των περιοχών αυτών.
Οι επόμενες εμφανίσεις της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου πρόκειται να γίνουν πραγματοποιηθούν
• Την Τετάρτη 13 Αυγούστου στην πλατεία Χρυσοχοΐδη.
• Την Πέμπτη 14 Αυγούστου η Φιλαρμονική θα συμμετέχει στους εορτασμούς της Παναγίας στα Καλά Νερά, που διοργανώνουν ο Δήμος Μηλεών, ο τοπικός Σύλλογος των καταστηματαρχών και το εκκλησιαστικό συμβούλιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας και στην συνέχεια συναυλία.
Να σημειωθεί πως όλες οι συναυλίες έχουν ώρα έναρξης 9:15 μ.μ.
Στις φετινές συναυλίες συνεργάζονται οι γνωστοί και καταξιωμένοι μουσικοί Γιάννης Πολίτης στο μπουζούκι και Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν ως σολίστ .
Τις ενορχηστρώσεις των κομματιών έχουν αναλάβει όπως πάντα ο αεικίνητος μαέστρος Γιώργος Καρυδάκης, ο οποίος είναι με την φιλαρμονική από το 1984 και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης, Δήμος Βουγιούκας και Γιώργος Ζίφκος.
Το φωνητικό μέρος ανοίγει ο καταξιωμένος τραγουδιστής Θωμάς Σκοτίδας, ο οποίος έκλεισε φέτος 11 χρόνια συνεργασίας με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
Τραγουδούν επίσης οι εξαιρετικοί και καταξιωμένοι στο είδος τους καλλιτέχνες Γιάννης Μπαλιάκος και Χριστίνα Ιωαννίδη, που ξεκινούν από φέτος τη συνεργασία τους με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.
Η Φιλαρμονική σήμερα αποτελεί ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο πνευστών κυρίως οργάνων με πολλές δυνατότητες και προοπτικές και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του μαέστρου, των μουσικών της καθώς και του Διοικητικού της Συμβουλίου. Καλύπτει όλες τις ανάγκες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στις εκδηλώσεις τελετουργικού, θρησκευτικού και επετειακού χαρακτήρα. Διοργανώνει πολύ πετυχημένες συναυλίες με αφιέρωμα σε ένα είδος μουσικής (π.χ. ελληνική και ξένη οπερέτα, καντσονέτα, ελληνικό τραγούδι, δημοτικό τραγούδι), καθώς και στην κλασική μουσική αλλά και σε κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς και μουσικοσυνθέτες διεθνούς κύρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου