ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδική η τιμή της βενζίνης ~ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ανοδική-η-τιμή-της-βενζίνης-στα-πρατηρ-369613

Στο 1.81 ευρώ η μέση τιμή σύμφωνα με το Παρατηρητήριο τιμών • Οι βενζινοπώλες «ποντάρουν» στις εκλογές για να δουλέψουν

Σταθερά ανοδική πορεία φαίνεται ότι ακολουθούν οι τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια της Μαγνησίας τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι καταναλωτές που βάζουν βενζίνη στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με το «σταγονόμετρο». Από την άλλη πλευρά οι πρατηριούχοι «ποντάρουν» στην αυξημένη κίνηση της ερχόμενης Κυριακής ενόψει εκλογών για να γεμίσουν το ταμείο τους.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στα πρατήρια του Νομού Μαγνησίας, η μέση τιμή της αμόλυβδης φτάνει το 1.816 ευρώ το λίτρο.

Για τα πρατήρια καυσίμων του Βόλου, η χαμηλότερη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέρχεται σε 1.59 ευρώ το λίτρο και η υψηλότερη σε 1.77 ευρώ το λίτρο.

Βέβαια σε ολόκληρη τη Μαγνησία «κόκκινο» χτυπάει η τιμή της αμόλυβδης στα νησιά των Βορείων Σποράδων με υψηλότερη τιμή στη Σκιάθο, στην οποία η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει το 1.84 ευρώ το λίτρο.

Σχολιάζοντας της παραπάνω κατάσταση ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης ανέφερε ότι πράγματι η τιμή της αμόλυβδης παρουσιάζει μια μικρή αύξηση διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η μέση τιμή στο Βόλο κυμαίνεται περίπου στο 1.65 ευρώ το λίτρο και ότι οι περισσότεροι πρατηριούχοι προσπαθούν να διατηρούν τις τιμές τους σταθερές.

Μάλιστα οι βενζινοπώλες από την πλευρά τους σημειώνουν πως οι αυξήσεις δεν οφείλονται στους ίδιους, αλλά στις εταιρείες και τις διεθνείς τιμές, με αποτέλεσμα τα πρατήρια να αγοράζουν και να πωλούν ακριβότερα τα καύσιμα.

Αναμένουν αυξημένη κίνηση ενόψει εκλογών

Επίσης οι πρατηριούχοι επισημαίνουν ότι περιμένουν την Κυριακή προκειμένου να κινηθεί ο κόσμος ενόψει εκλογών και κατ’ επέκταση να δουλέψουν και οι ίδιοι από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

Τέλος μέσα στο επόμενο διάστημα θα οι πρατηριούχοι θα προχωρήσουν σε εκλογές για νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου