ΤΟΠΙΚΑ

Υποσχέθηκε μέτρα έως το τέλος του έτους

υποσχέθηκε-μέτρα-έως-το-τέλος-του-έτου-851206

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες υποσχέθηκε να παρουσιάσει ως το τέλος του έτους ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, για την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς που παρατηρούνται κατά την έκδοση αδειών οδήγησης.
Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός με τον νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την έκδοση αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, αλλά και τη λειτουργία των ΚΤΕΟ Αθήνας.
Ο κ. Χατζηδάκης δέχτηκε ότι υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς τα οποία δεν διαπιστώνονται μόνο από τις καταγγελίες, αλλά και από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία που έχει το υπουργείο.
Συγκεκριμένα, για τις άδειες οδήγησης, ενώ στο θεωρητικό κομμάτι που γίνεται ηλεκτρονικά και δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι, το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 50%, ενώ στην πρακτική εξάσκηση το ποσοστό επιτυχίας φτάνει και το 90%.
«Κάτι πάει στραβά και δεν μας αρέσει», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο θα παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις και πρωτοβουλίες.
Ο νομάρχης Αθηνών, αφού σημείωσε ότι κατέθεσε στον κ. Χατζηδάκη υπόμνημα με όλα τα θέματα που απασχολούν τις τέσσερις Διευθύνσεις Μεταφορών και τις δύο Διευθύνσεις ΚΤΕΟ της Νομαρχίας, κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν οποιαδήποτε απόπειρα δωροδοκίας για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της διαφθοράς.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Νομαρχία, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και με άλλα υπουργεία, βρίσκονται σε αναζήτηση συγκεκριμένων χώρων, όπου θα δημιουργηθούν πάρκα εξάσκησης των υποψήφιων οδηγών ώστε να εφαρμοστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών εξετάσεων.
Κάλεσε επίσης τον υπουργό Οικονομίας να εγκρίνει προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που, όπως είπε, υπάρχουν στα ΚΤΕΟ, ώστε να λειτουργούν ικανοποιητικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου