ΤΟΠΙΚΑ

Αυστηρό μήνυμα Ρουσόπουλου προς τους “γαλάζιους αντάρτες”

αυστηρό-μήνυμα-ρουσόπουλου-προς-τους-851206

Σαφές μήνυμα προς τους «απείθαρχους» βουλευτές απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή και ψήφο εμπιστοσύνης από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ παράλληλα κάλυψε τον υπουργό Οικονομίας και οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη από τα βέλη των ανταρτών.
«Η κυβέρνηση προχωρά με βάση τις δεσμεύσεις που έχει λάβει στις εκλογές του 2007» τόνισε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο κ. Ρουσόπουλος προσθέτοντας, αναφερόμενος εμμέσως στον κ. Αλογοσκούφη ότι «ο κάθε υπουργός προχωρά στο έργο του τομέα του με βάση αυτές τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχει εγκρίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και εν συνεχεία βεβαίως, με την ψήφο εμπιστοσύνης, όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Αλλά και ο ίδιος ο κ. Αλογοσκούφης, λύνοντας τη σιωπή του, απάντησε στα εσωκομματικά πυρά που δέχεται ότι δεν κάνει τίποτα άλλο απ το να εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική. «Ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έχω ευθύνη να εφαρμόζω την κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω», είπε.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός Οικονομίας -που βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο των γαλάζιων ανταρτών- ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος τόσο από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχεται από βουλευτές, όσο και από το γεγονός ότι δεν αποδοκιμάζονται από το κυβερνητικό επιτελείο.
Σχόλιο για τους διαφωνούντες βουλευτές κλήθηκε να κάνει και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είπε ότι «οι πολιτικοί δίνουν λογαριασμό πρώτα απ όλα στους πολίτες και μετά στην παράταξή τους. Κρίνονται από το έργο τους και το δημόσιο λόγο τους».

Οι άτακτοι έγιναν λόχος
Την ίδια στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ανησυχία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με συντονισμένα πυρά, φόβο που ενισχύουν τα διαδοχικά χτυπήματα των δύο πρώην υφυπουργών Εθνικής Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου και Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Στο κυβερνητικό επιτελείο προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να εντοπίσουν υπόγειους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των διαφωνούντων βουλευτών, ενώ επιτελικά κομματικά στελέχη δεν θεωρούν συμπτωματική την παράλληλη «στρατιωτική» επίθεση των δύο πρώην υφυπουργών Αμυνας.
Ο κ. Μιχαλολιάκος στράφηκε προχθές κατά του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη με αφορμή την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά. Τη «σκυτάλη» είχε δώσει νωρίτερα ο κ. Λαμπρόπουλος, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η απουσία του από το δείπνο της Καστέλλας αποτελούσε συνειδητή πολιτική επιλογή.
Το κλίμα στην κυβέρνηση ήρθε να κάνει ακόμη βαρύτερο το «χτύπημα» του δημάρχου της Αθήνας Ν. Κακλαμάνη, ο οποίος προειδοποίησε ότι κανένα σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης δεν θα γίνει αποδεκτό από την ΚΕΔΚΕ αν η κυβέρνηση δεν αυξήσει τους πόρους στους ΟΤΑ και δεν καταβάλει τις χρηματικές ενισχύσεις που έχει υποσχεθεί.
Σε ό,τι αφορά τον «Καποδίστρια 2» ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά μετά από συνεννόηση με τη ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ ώστε να υπάρξουν πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα μπορούν να αντλούν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και να αξιοποιούν τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου