ΤΟΠΙΚΑ

«Νίκη με Μεσσηνιακό για να έχει αξία το διπλό»

νίκη-με-μεσσηνιακό-για-να-έχει-αξία-το-851206

«Ημουν πολύ αγχωμένος, καθώς γνώριζα ότι ήταν πολύ σημαντικό να ευστοχήσω. Το μόνο που σκέφτηκα εκείνη την στιγμή ήταν πού θα πρέπει να πάει η μπάλα. Ευτυχώς μπήκε…». Ο Δημήτρης Μπαλάφας, ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο της αναμέτρησης με τον Αγροτικό Αστέρα και τα λόγια του φανερώνουν το βάρος που ένιωθε όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Γκούτρα. Εστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και εκτέλεσε τον αντίπαλο γκολκίπερ, πετυχαίνοντας το γκολ που χάρισε τρεις χρυσούς βαθμούς στη Νίκη στον Εύοσμο.
Ο υψηλόσωμος αμυντικός που είχε δεχτεί κριτική για την κακή του ψυχολογία και την αστάθεια στην άμυνα επηρεαζόμενος από την γενικότερη κακή εικόνα της ομάδας του στα ματς με τις Σέρρες και τον Θρασύβουλο, ήταν… Μπαλάφας από τα παλιά και δεν περιορίστηκε στον αμυντικό του ρόλο, αλλά πήρε την ευθύνη όταν κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν το έκανε, να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Σίμιτς στο 51’ και ευστοχώντας κράτησε τη Νίκη ζωντανή στην υπόθεση σωτηρία. Βέβαια προηγουμένως ο Γκίτκος είχε φροντίσει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα με κάποιες σωτήριες επεμβάσεις του.
Οσο για την σημασία αυτής της νίκης, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μπαλάφα, ανανέωσε τις ελπίδες για παραμονή στην Β’ Εθνική: «Ανανεώσαμε τις ελπίδες μας για παραμονή και πήραμε τα πάνω μας ψυχολογικά, σε ένα τομέα βέβαια που μας έχει βοηθήσει και ο κ. Διαμαντόπουλος. Μας έχουν «πονέσει» βαθμολογικά τα παιχνίδια με τις Σέρρες και τον Θρασύβουλο στο Πανθεσσαλικό. Πρέπει να βάλουμε δυο ομάδες από κάτω στην συνέχεια και θεωρώ ότι το παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Για να έχει αξία το διπλό πρέπει να κερδίσουμε τον Μεσσηνιακό. Και οι αντίπαλοι μας πάντως πρόσθεσαν πόντους στην ψυχολογία τους μετά τη νίκη τους με τα Γιάννινα. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Στην πιο κατάλληλη ώρα
Από τον Δεκέμβριο του 2005, όταν είχε κερδίσει την Παναχαϊκή στην Πάτρα, είχε να πάρει διπλό η Νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ τον τελευταίο της εκτός έδρας βαθμό τον είχε αποσπάσει πέρυσι τον Απρίλιο στον Πύργο. Τελικά, όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει η στιγμή και το εκτός έδρας αυτό τρίποντο ήρθε στην πιο κατάλληλη ώρα και στην πιο κρίσιμη καμπή της φετινής Β’ Εθνικής για τους κυανόλευκους, εκεί που κανένας δεν περίμενε ότι θα γίνει το «μπαμ». Η ομάδα της Ν. Ιωνίας «πέταξε» από πάνω της τον τίτλο του ουραγού και ξέφυγε της τελευταίας θέσης που από την Κυριακή ανήκει στον Πανσερραϊκό (εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση στην αφαίρεση των τριών βαθμών), ενώ έπιασε στους 19 βαθμούς την Προοδευτική και τον Μεσσηνιακό.
Εκτός της βαθμολογικής σημασίας, το σπουδαίο διπλό στον Εύοσμο κρίνεται υπερπολύτιμο και για άλλους λόγους, αφού έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον ψυχολογικό τομέα, αυξάνοντας στο μέγιστο τις ελπίδες για παραμονή, ενώ μέσα από αυτό η Νίκη «κέρδισε» ξανά τον Δημήτρη Μπαλάφα, έναν παίκτη που δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και στον οποίο η τεχνική ηγεσία στήριζε και στηρίζει πολλά. Οι κυανόλευκοι έδειξαν μετά από πολύ καιρό, πάθος και διάθεση και το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του λόγο για να αισθάνονται άπαντες στο κυανόλευκο στρατόπεδο ικανοποιημένοι.
Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος με τους παίκτες του πανηγύρισαν τους πρώτους τους φετινούς τους βαθμούς μακριά από το Πανθεσσαλικό και έδωσαν τις απαντήσεις σε όσους τους θεωρούσαν ξεγραμμένους. Τώρα το μόνο που σκέφτονται είναι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια…

Πανηγυρισμοί τέλος…
Οι πανηγυρισμοί στο κυανόλευκο στρατόπεδο έχουν κοπάσει. Αλλωστε το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι που ακολουθεί με τον Μεσσηνιακό την Δευτέρα (5μμ ΕΤ3) δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση. Στην «μάχη» για παραμονή υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει το συγκρότημα της Ν. Ιωνίας είναι και αυτό της ομάδας της Καλαμάτας, από την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο με 4-0. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά και στη Νίκη γνωρίζουν καλά ότι με δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» θα καταφέρουν να αναρριχηθούν ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία.

Εκδόθηκε το δελτίο του Καρβάλιο
Το δελτίο του Βραζιλιάνου επιθετικού Καρβάλιο εκδόθηκε χθες και ο ποδοσφαιριστής τίθεται πλέον κανονικά στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ματς με τον Μεσσηνιακό. Αντίθετα ο Αρτσε που αποβλήθηκε στο ματς της 20ης αγωνιστικής στον Εύοσμο δεν μπορεί να υπολογίζεται από τον Σταύρο Διαμαντόπουλο, όπως και ο τραυματίας Γκάγκας.
Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με διπλές προπονήσεις, που έχουν ως στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΗ
0 1
Σκόρερ: 51’ Μπαλάφας
Κίτρινες: Πέτρου- Ρίκα, Αφόνσο, Γκιόροκ, Μπαλάφας, Χώνος, Παυλίδης
Αποβολές: 51’ Μωυσιάδης – 31’ Αρτσε
Διαιτητής: Καρσιώτης (Κορίνθου)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκούτρας, Αγγελόπουλος (54’ Ιορδανίδης), Τζιόκας, Κοσμίδης (54’ Σακελλαρίδης), Μπάρμπας, Πέτρου (70’ Παπαδόπουλος), Σκλιοπίδης, Τελλιάδης, Μωυσιάδης, Μπεκιάρης, Σουλτανίδης
ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Τζουλιάνο, Ρουμελιώτης, Μπαλάφας, Αφόνσο, Ρίκα (88’ Βούζελα), Αρτσε, Χώνος (90’ Κουτσογιάννης), Σίμιτς, Γκιόροκ (60’ Παυλίδης), Μουρατίδης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου