ΤΟΠΙΚΑ

Βουτιά ΙΧ με πέντε επιβάτες στον Κισσό

βουτιά-ιχ-με-πέντε-επιβάτες-στον-κισσό-371301

Μεγάλη επιχείρηση σωστικών συνεργείων αυτή την ώρα για τον απεγκλωβισμό ηλικιωμένης

Σε γκρεμό βάθους δεκάδων μέτρων έπεσε ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε τουρίστες. Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ, στον Κισσό. Οι τρεις έχουν ήδη διακομισθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, ο τέταρτος ο οποίος εξήλθε από το όχημα παραμένει στο σημείο, καθώς δεν έχριζε νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ η πέμπτη επιβάτης, ηλικίας 78 ετών, παραμένει εγκλωβισμένη και τραυματισμένη στο αυτοκίνητο, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μεγάλη μάχη για τον απεγκλωβισμό της.

Πρόκειται για παρέα Αργεντινών, ίσως και για οικογένεια μεταξύ τους, οι οποίοι βρίσκονται για διακοπές στη Μαγνησία και το Πήλιο. Με αυτοκίνητο, που είχαν νοικιάσει οι πέντε τουρίστες κινούνταν στο οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

Το όχημα βγήκε από την πορεία του, έκανε βουτιά στο γκρεμό και ακινητοποιήθηκε σε βραχώδες σημείο. Οταν οδηγός και συνεπιβάτες κατάφεραν να ανακτήσουν την ψυχραιμία τους, μετά το ισχυρό σοκ της πτώσης του αυτοκινήτου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες ζητώντας βοήθεια.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στο ΕΚΑΒ και την Αστυνομία σήμανε αυξημένος συναγερμός. Σε ελάχιστο χρόνο οχήματα των υπηρεσιών άρχισαν να μετακινούνται προς το σημείο του ατυχήματος, με τις σειρήνες που ακούγονταν στην πόλη να μαρτυρούν τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Οι τέσσερις επιβάτες του οχήματος εξήλθαν με τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων και τις δικές τους δυνάμεις από το αυτοκίνητο. Οι τρεις διακομίσθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ωστόσο, η υπερήλικη γυναίκα της παρέας των τουριστών παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα εγκλωβισμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ έχει τις αισθήσεις της. Εχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο απεγκλωβισμός της φαίνεται να είναι δύσκολος.

Τα σωστικά συνεργεία, με επικεφαλής της δύσκολης επιχείρησης απεγκλωβισμού τον υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου κ. Κυρίτση, συνεχίζουν να δίνουν τιτάνιο αγώνα, ώστε να απεγκλωβίσουν την ηλικιωμένη τουρίστρια.

Μονάδα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικά και μεγάλη δύναμη παραμένουν στο σημείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου