ΤΟΠΙΚΑ

Περιοδεία σε έργα που είναι σε εξέλιξη

περιοδεία-σε-έργα-που-είναι-σε-εξέλιξη-851206

Περιοδεία σε εργολαβίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στις συνοικίες της πόλης πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Στάμο και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Λάζαρο Κουλαξή.
Ο δήμαρχος Βόλου μετά την αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις έδωσε εντολή να επισπευσθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή τους παράλληλα με τις μελέτες που εκπονούνται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και αφορούν στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους (ΣΑΤΑ) και αφορούν στις συνοικίες, αλλά και στις παρεμβάσεις από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑ και εν όψει του ΕΣΠΑ, για το οποίο υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός και ιεράρχηση έργων.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κλιμακίου με επικεφαλής τον δήμαρχο ήταν η εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην οδό Κουντουριώτου για την ανακατασκευή του Κέντρου Παιδιού στη συνοικία της Χιλιαδούς.
Το έργο είναι συνολικού προυπολογισμού 485.000 ευρώ.
Τη μελέτη για το έργο έχουν συντάξει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
Στο πλαίσιο της εργολαβίας που είναι σε εξέλιξη, για την ανακαίνιση και ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του Κέντρου Παιδιού στη συνοικία Χιλιαδούς και την κατασκευή της προσθήκης επί των οδών Κουντουριώτου και Λαζάρου Σώχου, θα αναπτυχθεί σε διώροφο κτίριο και θα περιλαμβάνει τους παρακάτω χώρους:
Στο ισόγειο προβλέπεται χώρος υποδοχής, ανελκυστήρας
Γραμματεία, χώροι υγιεινής με μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, δύο αίθουσες απασχόλησης (διδασκαλίας) και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με χώρο αποθήκης σκηνής, ενώ επίσης θα κατασκευαστεί και λεβητοστάσιο.
Στο υπάρχον ισόγειο θα λειτουργούν, όπως μέχρι σήμερα, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, πυρογραφία, μουσική, αγγλικά και Η/Υ τις απογευματινές ώρες για παιδιά από την πρώτη τάξη του Δημοτικού μέχρι την έκτη, των οποίων οι γονείς εργάζονται, ενώ στον δεύτερο όροφο του κτιρίου προβλέπονται γραφείο κοινωνικής λειτουργού, χώρος ανάλυσης της μελέτης, κουζίνα και αίθουσα φαγητού.
Με την επέκταση που γίνεται, εκτιμάται ότι θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 100 παιδιών από 35 που φιλοξενούσε το παλιό κτίριο.

Βρεφονηπιακός
Μεταμόρφωσης

Ακολούθως το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Βρεφονηπιακό Σταθμό που κατασκευάζεται στο τέρμα της οδού Μεταμορφώσεως.
Το έργο, που είναι προϋπολογισμού 700.000 ευρώ με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ”, παραδίδεται στα τέλη Σεπτεμβρίου και είναι συνολικής δυναμικότητας 100 παιδιών .
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, που κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές, προκειμένου να πληροί τις προϋποθέσεις για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού.
Τρίτος σταθμός της περιοδείας του δημάρχου χθες ήταν τα έργα που αφορούν στις οδικές συνδέσεις με τον Περιφερειακό.
Η εργολαβία συνολικά των οδικών συνδέσεων με τον Περιφερειακό είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και έχει χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης το χειμώνα του 2008.
Στις εργασίες που γίνονται, περιλαμβάνονται κατασκευές τμημάτων δρόμων οι οποίοι συνδέουν το αστικό δίκτυο με την περιφερειακή οδό, εκσκαφές, οδοστρωσία, κατασκευή κρασπεδορείθρων, επιχώσεις και πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοτάπητες, σηματοδοτήσεις, σημάνσεις, φυτεύσεις κ.τ.λ.
Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του περπάτησαν αρκετά τμήματα των παρόδιων δρόμων, όπου αναμένεται να συνεχιστεί η εργολαβία, αφού ωστόσο ολοκληρωθούν οι βασικές υποδομές από άλλους οργανισμούς, όπως ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ, ΟΤΕ και φυσικό αέριο, για να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις για την ασφαλτόστρωση και την κατασκευή πεζοδρομίων.

Στο Μουσείο
της Πόλης

Τέλος το δημοτικό κλιμάκιο επισκέφτηκε το Μουσείο Πόλης στην οδό Φερών.
Το τριώροφο κτίριο επί της οδού Φερών από φέρουσα λιθοδομή, ενισχύθηκε με μανδύα οπλισμένου σκυροδέματος εξωτερικά.
Στην εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη επίσης περιλαμβάνεται και η δημιουργία αίθριου, η κατασκευή ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, η κατασκευή εσωτερικού μεταλλικού κλιμακοστασίου σε αντικατάσταση των υπαρχόντων ξύλινων, διαχωριστικοί τοίχοι και υαλοπετάσματα για τη δημιουργία κατάλληλων χώρων τοποθέτησης εκθεμάτων και προβολών, νέα ενιαία τετράκλινη σκεπή με ξύλινο σκελετό και επιστέγαση με γαλλικά κεραμίδια, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση κεντρικού συστήματος αεραγωγών, συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης κ.ά.
Εργασίες επίσης προβλέπονται και στα ισόγεια κτίρια που βρίσκονται παραπλεύρως του Μουσείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου