ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν τα… βάσανα για τους κυανόλευκους

ξεκίνησαν-τα-βάσανα-για-τους-κυανόλε-851206

Εστω και καθυστερημένα η Νίκη ξεκίνησε χθες και επίσημα τη σεζόν… Οι κυανόλευκοι προπονήθηκαν στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού υπό τις οδηγίες του Λεωνίδα Γαρδικιώτη και των συνεργατών του και ουσιαστικά άρχισαν την προετοιμασία τους ενόψει του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής σε χαμηλούς τόνους. Ο 44χρονος προπονητής δήλωσε πως η Νίκη ξεκινάει με όνειρα και τόνισε ότι απομένουν κάποιες μεταγραφές ενδεκάδας για να κλείσει το ρόστερ. Απών ήταν ο Στράτος Γιδόπουλος από τηνχθεσινή «πρώτη» της ομάδας, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επιστροφή του στην Αθήνα είχε ένα μικροατύχημα, που τον ανάγκασε να βάλει σε γύψο το χέρι του και δεν μπορεί να οδηγήσει.

«Πρώτη» και συνέχεια δοκιμών
Αρκετοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν και χθες στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού. Η Νίκη πραγματοποίησε την πρώτη προπόνηση της προετοιμασίας της και ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης, εκτός των ποδοσφαιριστών που έχουν υπογράψει ήδη συμβόλαιο με την ομάδα, παρακολούθησε και κάποιους υπό δοκιμήν. Μεταξύ αυτών ο 23χρονος Πολωνός επιθετικός Ντομινίκ Πλάζα, που θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια οι άνθρωποι της Νίκης θα αποφασίσουν αν θα αποκτηθεί. Στους δοκιμασθέντες ήταν και ο 21χρονος μέσος Βασίλης Κεντής, που γεννήθηκε στην Βασιλεία Ελβετίας, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα Νέων του Αρη, ήταν διεθνής με την Εθνική Παίδων και δοκίμασε την τύχη του και στην Δ’ Εθνική της Ιταλίας. Διεθνής με την Παίδων υπήρξε και ο Μουσίδης, που επίσης χθες έδωσε το παρών στο Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού, ενώ δοκιμάστηκαν και οι Καψιώτης, Εβρετίδης, Κένεταν και Κωνσταντής.
Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Νίκης μετέχουν κανονικά και οι νεαροί Καρακώστας, Κυπτίου και Παλάσκας, που προέρχονται από την ομάδα των Νέων Αθλητών, με τον πρώτο βέβαια να έχει κάνει πέρυσι το ντεμπούτο του στην Γ’ Εθνική.
Συγκεκριμένα 19 ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαιο αυτή τη στιγμή με την ομάδα. Οι Καντιμοίρης και Τάσσος που έμειναν από πέρυσι και ο Νάνι που αποκτήθηκε φέτος είναι οι τρεις πορτιέρο και ακολουθούν οι Βούλγαρης, Ντούλας, Μακράκης, Κουτσογιάννης και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Μπένγκουα, Κανελλόπουλος, Καλογερόπουλος, Χουστουλάκης, Γουνελάς, Κούντρι, Τσερέπι, Σωτρίνης, Στούπας, Τσεκιτζίδης, Καριώτης και Ζηλάκος. Ακόμη πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει ο Νίκος Ντούλας ή αν θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ από την περσινή ομάδα μετέχουν στην προετοιμασία και οι Χρέντσαρ, Μητράκας και Κουκουλής, που δεν «δένονται» με συμβόλαιο, αλλά έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν στη Νέα Ιωνία. Για τους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές δεν έχει αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν στη Νίκη και θα μιλήσει μαζί τους ο Στράτος Γιδόπουλος, όταν θα έρθει από την Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι βοηθός προπονητή είναι ο Λάκης Μπακάλης, ενώ γυμναστής τερματοφυλάκων ο Κώστας Γρηγοριάδης. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ιωνία, με τους ποδοσφαιριστές να μένουν όλοι μαζί στους Ξενώνες των Αθλητών των Ολυμπιακών Ακινήτων.

Ψάχνουν για επιθετικό
Εναν ικανό επιθετικό που θα μπορεί να κάνει την διαφορά αναζητούν ο Στράτος Γιδόπουλος και ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Ο Πολωνός Ντομινίκ Πλάζα θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες, ενώ αναμένονται και ένας Βραζιλιάνος και δύο Ισπανοί για να περάσουν από τα τεστ του 44χρονου προπονητή και να αποφασίσει, αν ταιριάζουν σε αυτό που αναζητά η Νίκη.

ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ: «Ξεκινάμε με όνειρα»
Για ξεκίνημα με όνειρα έκανε λόγο χθες ο προπονητής της ομάδας Λεωνίδας Γαρδικιώτης: «Είναι μια νέα αρχή σήμερα για μας. Εχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές που δοκιμάζονται. Εκτός από τους παίκτες του βασικού κορμού της Νίκης, έχουμε και κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές που θα δούμε. Είναι κάποιοι Ελληνες, που ήταν διεθνείς με την Εθνική Παίδων και ένας Πολωνός, καθώς και κάποιοι άλλοι νεαροί. Τα δύσκολα για μας ξεκινάνε τώρα. Ξεκινάμε όμως με όνειρα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Το ρόστερ κατά το 90% έχει καλυφθεί. Μένει ένα 10%, αλλά αυτό το δέκα τοις εκατό των παικτών που θα έρθουν, προτιμάμε να τους περιμένουμε δέκα μέρες για να τους επιλέξουμε και να είναι έτοιμοι παίκτες που θα έρθουν για μια θέση στην ενδεκάδα, παρά να βιαστούμε να τους πάρουμε για να λέμε μόνο και μόνο ότι έχουμε ονόματα. Εκεί που πονάμε είναι η επίθεση και εκεί θα συγκεντρώσουμε τις προσπάθειες ενίσχυσης».
Αναφερόμενος στους Χρέντσαρ και Εμμανουήλ, ο Ελληνοαυστραλός προπονητής τόνισε: «Οσον αφορά στον Χρέντσαρ, προπονείται σήμερα και υπάρχουν πιθανότητες να παραμείνει στην ομάδα. Οσον αφορά στον Εμμανουήλ, μου έγινε γνωστό ότι ανήκει στη Νίκη τα τελευταία εικοσιτετράωρα και σε κάποια στιγμή θα τον δούμε κι αυτόν. Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς παίκτες, δεν μπορώ να τους βάλω όλους μέσα, θα αδικήσω και τον εαυτό μου και την ομάδα και τους νεαρούς. Ομως κανείς δεν πρόκειται να πάει χαμένος, καθώς όλοι οι μικροί που έχουν μέλλον θα παρακολουθούνται και θα τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από την ομάδα. Σε τελική ανάλυση όλοι θέλουν την καλύτερη ομάδα. Μπορεί κάποιοι παίκτες να είναι φανταστικοί χαρακτήρες, αλλά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παίζουν οι καλύτεροι, διότι θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία. Παρά την καθυστέρηση που υπάρχει, είμαστε αισιόδοξοι πώς σε έξι περίπου εβδομάδες θα είμαστε σχεδόν έτοιμοι».

ΜΠΕΝΓΚΟΥΑ: «Να βοηθήσω τη Νίκη να πετύχει τους στόχους της»
Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης, ο Ουρουγουανός Ροντρίγκο Μπένγκουα, στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής των κυανολεύκων δήλωσε ανυπόμονος για το πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στη Νίκη. Γνώρισα το προπονητικό τιμ και τους νέους μου συμπαίκτες και νιώθω πολύ όμορφα. Θέλω να αρχίσω προπονήσεις με τη Νίκη και μετά ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος. Ηθελα πολύ να έρθω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα θα με μάθουν καλύτερα οι φίλαθλοι για το τι μπορώ να προσφέρω. Παίζω στα άκρα της επίθεσης, τόσο αριστερά, όσο και δεξιά και μου αρέσει να πλαγιοκοπώ τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω τη Νίκη να πετύχει τους στόχους της».
Από την πλευρά του ο συμπατριώτης του τερματοφύλακας, Μαουρίτσιο Νάνι, τόνισε: «Ηθελα από την αρχή να έρθω στην Ελλάδα. Μίλησα με τον κ. Γιδόπουλο και μου είπε ότι έχει ένα πλάνο για τη Νίκη και για το πρωτάθλημα. Συμφωνήσαμε και είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ευρώπη. Έπαιξα δύο χρόνια στην Ισπανία, στη Ρασίνγκ Σανταντέρ και αμέσως μετά στην Ρασίνγκ Φερόλ. Πιστεύω ότι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για μια καλή προετοιμασία, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι άψογες, ενώ δημιουργείται ένα καλό κλίμα». Στην συνέχεια μίλησε για τους οπαδούς της Νίκης: «Μου έχουν πει ότι οι φίλαθλοι της Νίκης είναι ιδιαίτερα θερμοί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει και αυτοί να μας βοηθήσουν για να πετύχουμε τον στόχο μας. Αυτό που θέλουμε είναι να φέρουμε την ομάδα στην δεύτερη κατηγορία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου