ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει από σήμερα το παζάρι Αισωνίας

αρχίζει-από-σήμερα-το-παζάρι-αισωνίας-851206

Ετοιμη να υποδεχθεί το κοινό θα είναι από σήμερα Τρίτη 5 Αυγούστου η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αισωνίας, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι και τις 12 Αυγούστου. Το γνωστό παζάρι αναμένεται να επισκεφτούν επισκέπτες τόσο από την Μαγνησία και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και από όλη την Ελλάδα.
Ειδικότερα φέτος στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη θα υπάρχουν περισσότερα από 350 περίπτερα με εμπορικά είδη, ένα μεγάλο λούνα παρκ και ψησταριές. Αναμένεται δε τα έσοδα του Δήμου Αισωνίας να φτάσουν περί τις 150.000 ευρώ.
Παράλληλα η εξυπηρέτηση των επισκεπτών για την μετάβασή τους στο παζάρι θα γίνεται καθημερινά δωρεάν από λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, μετά από συμφωνία της Διοίκησης του ΚΤΕΛ με το Δήμο Αισωνίας. Τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των επιβατών θα ξεκινούν περίπου στις 7.30 το απόγευμα και θα λήγουν στις 12 το βράδυ, ενώ δρομολόγια θα κάνουν και οι αυτοκινητάμαξες του ΟΣΕ, καθώς από εκεί διέρχεται η σιδηροδρομική γραμμή Βόλου-Λάρισας. Υπολογίζεται ότι καθημερινά θα επισκέπτονται το παζάρι 5.000 περίπου άτομα.
Ο χώρος είναι έτοιμος για την έναρξη των λειτουργιών του γνωστού παζαριού, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό και καταλαμβάνει μια οικοπεδική έκταση 28 στρεμμάτων συνολικά. Η εμποροπανήγυρη βρίσκεται στη θέση «Κάκαβος», η οποία είναι αριστερά από τις αποθήκες της ΔΕΗ, στον κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής και πρόκειται για ιδιοκτησία του Δήμου Αισωνίας.
Να σημειωθεί πως ο χώρος του πάρκινγκ είναι υπό διαμόρφωση και όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό αυτοκινήτων, ενώ η πρόσβαση στην εμποροπανήγυρη θα γίνεται από τον οδικό κόμβο της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος Αισωνίας κ. Δημήτρης Καντόλας η εμποροπανήγυρη φέτος είναι αναβαθμισμένη και υπάρχει κατάλληλη διαμόρφωση στο χώρο, «ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι επισκέπτες καλύτερα κατά την επίσκεψή τους στο παζάρι. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα και τόσο οι έμποροι, όσο και οι επισκέπτες, να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Οι τιμές ενοικίασης για τα καταστήματα που θα βρίσκονται στο παζάρι κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι καθώς επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής ήταν να μην επιβαρυνθούν οι έμποροι με αυξήσεις.
Εν τω μεταξύ για την πληρέστερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αλλά και των εμπόρων στο χώρο της εμποροπανήγυρης έχουν τοποθετηθεί οκτώ προκατασκευασμένες τουαλέτες και οκτώ ντουζιέρες και η έκταση που θα γίνει το παζάρι έχει επιστρωθεί με χαλίκι και οι διάδρομοι έχουν ασφαλτοστρωθεί.
Όπως προαναφέρθηκε τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη αναμένεται να φτάσουν τα 150.000 ευρώ από τα οποία σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Αισωνίας κ. Δημήτρης Καντόλας τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στις 100.000 ευρώ. Από το συνολικό τζίρο των 150.000 ευρώ τα 50.000 ευρώ είναι τα έξοδα για το στήσιμο των παραπηγμάτων, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το ρεύμα και τη συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου