ΤΟΠΙΚΑ

«Ελλειψη ισονομίας»

ελλειψη-ισονομίας-375160

Στο διαγωνισμό για το Μουσείο της Αργούς, σύμφωνα με επιστολή του Σ. Αναγνώστου προς τον Π. Σκοτινιώτη

Σειρά λαθών και συνθήκες που θίγουν το διαγωνισμό του έργου για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς αλλά και το κύρος της δημοτικής αρχής, καθώς δημιουργούν ερωτήματα για το «αδιάβλητο της διαδικασίας», επισημαίνει με επιστολή του προς τον απερχόμενο δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Αναγνώστου.

Ο κ. Αναγνώστου υποστηρίζει ότι με το πρόσχημα της έλλειψης μουσειολογικής μελέτης και τα ασαφή όρια του οικοπέδου, ο δήμος δημιουργεί συνθήκες σύγχυσης, ασάφειας και έλλειψης ισονομίας για τους διαγωνιζόμενους.

Επιχειρηματολογώντας ισχυρίζεται ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών στις απαντήσεις επισημαίνει ότι: «Καθοριστικός παράγοντας για τις προτάσεις που θα υποβληθούν αποτελεί η μουσειολογική μελέτη – έρευνα η οποία θα τεκμηριώνει και θα καθορίζει το κτιριολογικό πρόγραμμά τους».

Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, σημειώνει ο κ. Αναγνώστου, με ποια κριτήρια και ποια ειδικά προσόντα τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής ανέλαβαν να επιλέξουν το βέλτιστο μουσειολογικό πρόγραμμα.

«Γιατί αντικαταστάθηκε ο (αρχικά) ορισθείς Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και αρχιτέκτων καθηγητής με ειδικότητα μουσειολογίας κ. Β. Κολώνας;» διερωτάται ο κ. Αναγνώστου, ενώ τονίζει ότι « για ένα τέτοιο αντικείμενο διαγωνισμού ο Δήμος θα όφειλε να ζητήσει τη συμμετοχή Αρχαιολόγων γιατί ένα τέτοιο θέμα άπτεται της αξιοποίησης και της ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής γενικότερα».

Επιπλέον, κατά τον κ. Αναγνώστου απορία προκαλεί το γεγονός ότι το Σύνολο των 68 μελετών εξετάστηκε στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου 2014 και κατηγοριοποιήθηκε σε μία μοναδική συνεδρίαση, την Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, οπότε η Κριτική επιτροπή αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επίμαχες 10 μελέτες.

Ο κ. Αναγνώστου ισχυρίζεται ότι στην προκήρυξη στο σημείο που αφορά στην επικύρωση των αποτελεσμάτων αυθαίρετα αντικαθίσταται η « Αρμόδια Υπηρεσία της Διοργανώτριας Αρχής» , που εν προκειμένω είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου