ΤΟΠΙΚΑ

Πουλήθηκαν 9εκ. κιλά μήλα ~ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

πουλήθηκαν-9εκ-κιλά-μήλα-σημαντικεσ-ε-376405

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες και οι τελευταίες πωλήσεις χοντρικής στα μήλα «Ζαγορίν» του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, με σημαντικές εξαγωγές προς την Αίγυπτο αλλά και τα Βαλκάνια. Από τη διοίκηση του Συνεταιρισμού αναφέρθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει αποτίμηση αλλά και λογιστική επεξεργασία των πωλήσεων, μέσα από την οποία θα προκύψει η καθαρή τιμή που αναλογεί στους παραγωγούς της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Διονύση Βαλασσά η παραγωγή των μήλων συγκριτικά με πέρσι ήταν μειωμένη. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο ίδιος, με δεδομένη την οικονομική κρίση, σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή χρονιά για τον για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς αλλά και τους παραγωγούς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Χαρακτηριστικά φέτος πουλήθηκαν 9 εκατ. κιλά μήλα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ προηγούμενες χρονιές οι πωλήσεις είχαν ανέλθει σε 12 εκατ. κιλά.

Ο κ. Διονύσης Βαλασσάς αναφερόμενος στη φετινή παραγωγή δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν για φέτος οι πωλήσεις των μήλων από το Συνεταιρισμό. Συνολικά για φέτος πουλήθηκαν 9 εκατ. κιλά μήλα. Παράλληλα έγιναν σημαντικές εξαγωγές προς Αίγυπτο αλλά και Βαλκάνια. Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης των μηχανημάτων όπως επίσης και εργασίες αποτίμησης της χρονιάς».

Ξεκινάει η συγκομιδή των κερασιών

Οσον αφορά τους παραγωγούς της περιοχής, οι εργασίες τους θα επικεντρωθούν από εδώ και πέρα στη συγκομιδή των κερασιών. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή επιδιώκουν στενότερη εμπορική συνεργασία με το Συνεταιρισμό, δηλαδή να επεκταθούν οι εξαγωγές όχι μόνο στα μήλα αλλά και στα κεράσια και στα ακτινίδια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου