ΤΟΠΙΚΑ

Κατέρρευσε στη Μαγνησία η Τράπεζα Θεμάτων

κατέρρευσε-στη-μαγνησία-η-τράπεζα-θεμ-378575

Επί δύο ώρες προσπαθούσαν χθες να κάνουν δοκιμαστικές κληρώσεις θεμάτων οι διευθυντές και δεν μπορούσαν

Στο κόκκινο η αγωνία στα Γενικά Λύκεια του Νομού, στα οποία θα ξεκινήσουν σήμερα, οι ενδοσχολικές εξετάσεις με το νέο σύστημα. Διευθυντές Λυκείων δεν κρύβουν την αναστάτωσή τους για την εφαρμογή της κλήρωσης του 50% των προς εξέταση θεμάτων από την ειδική Τράπεζα που έχει δημιουργηθεί. Κι αυτό γιατί χθες, το σύστημα κλήρωσης που θα κληθούν να εφαρμόσουν σήμερα το πρωί κατέρρευσε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, οι διευθυντές και καθηγητές των λυκείων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Μαγνησίας, κλήθηκαν χθες να κάνουν δοκιμαστικές κληρώσεις από την Τράπεζα Θεμάτων.

Οπως είναι γνωστό, για πρώτη φορά φέτος 1.435 μαθητές της α’ τάξης των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας και 477 των ΕΠΑΛ, θα δώσουν ενδοσχολικές εξετάσεις με το νέο σύστημα. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα γίνουν με ερωτήματα κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και κατά 50% από θέματα που θα επιλέξουν οι καθηγητές τους, ενώ η βαθμολογία τους θα προσμετρηθεί στο συνολικό βαθμό για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ωστόσο από τις 12 το μεσημέρι οπότε και θα ξεκινούσαν οι δοκιμαστικές κληρώσεις από την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα κατέρρευσε. Δεν επανήλθε παρά μόνο για μισή ώρα πριν κλείσει, στις 5:30 το απόγευμα. Οι καθηγητές δεν μπορούσαν να κληρώσουν θέματα για περισσότερες από δύο ώρες, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για σήμερα, οπότε και ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια.

Τηλεφωνούσαν στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο σύστημα ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προκειμένου να πάρουν πληροφορίες, κανείς όμως δεν απαντούσε στην άλλη άκρη της γραμμής.

Καθηγητές δεν κρύβουν την αγωνία τους για σήμερα, καθώς σε περίπτωση νέας κατάρρευσης του συστήματος, στην καλύτερη περίπτωση η έναρξη των εξετάσεων θα καθυστερήσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ψυχολογία των μαθητών που δίνουν μίνι… πανελλήνιες, ενώ στη χειρότερη, η πρώτη ημέρα των εξετάσεων κινδυνεύει να αναβληθεί.

Στο σύνολο των Λυκείων επικρατεί αναβρασμός. Οι Διευθυντές, θα βρεθούν στα πόστα τους δύο ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων για να επιχειρήσουν την κλήρωση των θεμάτων. Σημειώνεται ότι στα περισσότερα λύκεια οι εξετάσεις αν όλα πάνε καλά αναμένεται να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου