ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια

ανθρωπιστική-βοήθεια-379466

Για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας συγκεντρώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος

Χείρα βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Σερβίας απλώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, για την συνδρομή των χιλιάδων πλημμυροπαθών της γειτονικής χώρας. Η παραπάνω πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο των μακροχρόνιων σχέσεων αδελφικής φιλίας και αγάπης που συνδέουν την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος με την Εκκλησία της Σερβίας, ανακοινώθηκε χθες από το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Μετά από σχετική πληροφόρηση από τους Σέρβους Επισκόπους Σβόρνικ κ. Χρυσόστομο και Βάλιεβο κ. Μιλούτιν και με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, οι ενορίες της Τοπικής μας Εκκλησίας ξεκίνησαν την εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα προωθηθούν στην Σερβία και θα διανεμηθούν στους πλημμυροπαθείς, με την ευθύνη των εκεί Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών.

Σύμφωνα με το εγκύκλιο σημείωμα που θα αναγνωστεί σε όλες τις ενορίες σήμερα, εορτή της Αναλήψεως και τις Κυριακές 1η και 7 Ιουνίου, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται σε όλους τους ενοριακούς ναούς έως και το Σάββατο 14 Ιουνίου. Παράλληλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν στους ναούς, θα συσκευαστούν από τη Μητρόπολη, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στη Σερβία.

Οπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος «αναλαμβάνουμε αυτή την πρωτοβουλία, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερα, με τη συνδρομή του κόσμου. Επίσης θα δώσουμε υλικό και από το Κοινωνικό Φαρμακείο που έχουμε τη δυνατότητα και από την τράπεζα ρουχισμού, που έχουμε ήδη σε λειτουργία. Τα παραπάνω είδη θα προστεθούν στην ανθρωπιστική βοήθεια που θα συγκεντρώσουμε, για να τα στείλουμε εγκαίρως, προκειμένου να συνδράμουμε όσο μπορούμε τις ανάγκες του Σέρβικου λαού, που δεινοπαθεί αυτή τη στιγμή».

Τα είδη, τα οποία θα συγκεντρώνονται σε όλες τις ενορίες, έως τις 14 Ιουνίου, είναι τα εξής: Απολυμαντικά είδη βασικής καθαριότητας (χλωρίνες – απορρυπαντικά), είδη προσωπικής καθαριότητας, πάνες για μωρά και ηλικιωμένους, είδη ρουχισμού (φόρμες, εσώρουχα, κάλτσες, αδιάβροχα, ρούχα καλοκαιρινά, παπούτσια), κουβέρτες – υπνόσακοι, είδη διατροφής (γάλα εβαπορέ ή σε σκόνη, παιδικές τροφές, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, εμφιαλωμένο νερό), φάρμακα (ινσουλίνες – παυσίπονα).

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου