ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

ανακοίνωση-του-παμε-μαγνησίας-380481

Για την επιχειρησιακή σύμβαση στην ΑΓΕΤ

«Η νέα σύμβαση που αποφασίστηκε στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αποτελεί σημαντική οπισθοχώρηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο», υποστηρίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό έγινε «κάτω από τις σοβαρές πιέσεις της εργοδοσίας, το βρώμικο ρόλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού και μερίδας τοπικών ΜΜΕ».

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ επίσης τονίζει ότι «η στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. που στην περήφανη απόφαση των εργατών να αντιπαλέψουν την κατάργηση των δικαιωμάτων τους όχι μόνο δεν την στήριξε, όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε ώστε να οργανωθεί η πάλη, αλλά αμαχητί και σαν τον καλύτερο εκπρόσωπο της εταιρείας μπήκε αμέσως σε δουλειά ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση» και συνεχίζοντας αναφέρει :«Οι εργοδοτικοί στην ΑΓΕΤ έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν που κατάφεραν και γύρισαν την απόφαση, που κατάφεραν και πέρασαν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Από κοντά και μερίδα των ΜΜΕ, που όπως ακριβώς για κάθε δικαίωμα που χάθηκε σε άλλα εργοστάσια και τόπους δουλειάς, έτσι και τώρα πανηγυρίζουν και φτύνουν χολή στο ΠΑΜΕ. Ούτε η LaFargre δεν πανηγύρισε τόσο.

Οι εργάτες να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος πρέπει να πανηγυρίζει και ποιος όχι που αποφασίστηκε μια σύμβαση που μειώνει δραματικά τους μισθούς, που ανατρέπει οικογενειακούς προϋπολογισμούς με δραματικές συνέπειες, που εκατοντάδες οικογένειες θα πρέπει να βρουν από πού θα κόψουν ακόμα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Να βάλουν στη θέση τους αυτούς που χαμογελάνε και χαίρονται για την εξέλιξη αυτή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου