Ομαλά ενδοσχολικές και πανελλήνιες ~ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ομαλά-ενδοσχολικές-και-πανελλήνιες-χ-380722

Σήμερα τη σκυτάλη για το δεύτερο μάθημα παίρνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων

Γεύση από πανελλαδικές πήραν χθες οι 16χρονοι μαθητές της α’ τάξης των Λυκείων της Μαγνησίας, που έδωσαν ενδοσχολικές εξετάσεις με το νέο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διαδικασία της κλήρωσης των θεμάτων κύλησε τελικώς ομαλά στα Λύκεια του νομού. Προχθές το σύστημα είχε κρεμάσει για περισσότερες από πέντε ώρες, με αποτέλεσμα στις περισσότερες σχολικές μονάδες να μην καταστεί εφικτό να γίνουν δοκιμαστικές λήψεις θεμάτων.

Χθες, διευθυντές και καθηγητές των Λυκείων βρέθηκαν τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων στα σχολεία, προκειμένου να κάνουν τις κληρώσεις των θεμάτων. Πέραν κάποιων μικροπροβλημάτων και μικροκαθυστερήσεων στη σύνδεση με το κεντρικό σύστημα, η κλήρωση έγινε χωρίς προβλήματα και τα θέματα διανεμήθηκαν εγκαίρως στους μαθητές.

Οπως είναι γνωστό για πρώτη φορά φέτος 1.435 μαθητές της α’ τάξης των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις με το νέο σύστημα. Οι ενδοσχολικές εξετάσεις γίνονται με ερωτήματα κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και κατά 50% από θέματα που θα επιλέξουν οι καθηγητές τους, ενώ η βαθμολογία τους θα προσμετρηθεί στο συνολικό βαθμό για την εισαγωγή του στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Μαθητές της α’ τάξης των Λυκείων μάλιστα, σχολίαζαν ότι τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων ήταν τελικώς πιο εύκολα απ’ αυτά που έβαλαν οι καθηγητές τους με αποτέλεσμα να απαλλαχθούν από μέρος του άγχους για καλές βαθμολογίες.

Σήμερα, προαγωγικές εξετάσεις δίνουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, εκ των οποίων οι 477 της Α’ τάξης, με το νέο σύστημα.

Ηδη από τη Δευτέρα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr) τα ερωτήματα που συμπεριλαμβάνονται στην Τράπεζα Θεμάτων ανά μάθημα.

Πανελλήνιες

Στο μεταξύ, χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν χθες και οι πανελλήνιες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’).

Η λήψη, αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων, κύλησε ομαλά, ενώ το θέμα της σχολικής βίας πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές, χαρακτηρίστηκε ως βατό και αναμενόμενο. Πρόκειται μάλιστα για ένα θέμα, το οποίο οι μαθητές είχαν δουλέψει και στο πλαίσιο σχολικών προγραμμάτων.

Ούτε χθες όμως έλειψαν οι απουσίες μαθητών. Από το σύνολο των 184 μαθητών των ΕΠΑΛ που θα έδιναν εξετάσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και από τους 201 στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, εξετάσεις έδωσαν 154 και 174 μαθητές αντίστοιχα (απουσίες σε ποσοστό 16% και 13% αντίστοιχα).

Σήμερα, τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων οι οποίοι θα εξεταστούν στα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας Γενικής Παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου