ΤΟΠΙΚΑ

Κόβουν τη σύνταξη λόγω τεκμαρτού ~ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

κόβουν-τη-σύνταξη-λόγω-τεκμαρτού-μετα-381262

Ζευγάρια συνταξιούχων του ΟΓΑ τρέχουν και δεν φτάνουν για να γλιτώσουν τα 360 ευρώ που λαμβάνουν το μήνα

Χάνουν τη σύνταξη για «πλεονάζον» ποσό 100 ευρώ. Σε απόγνωση δεκάδες συνταξιούχοι του ΟΓΑ στη Μαγνησία. Ζευγάρια που λαμβάνουν έκαστος σύνταξη του ΟΓΑ και το εισόδημά τους ξεπερνά τα 8.640 ευρώ, χάνει τη σύνταξη ο ένας από τους δύο λόγω τεκμαρτού!!!

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σε μία περίοδο που οι περισσότεροι συνταξιούχοι δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και η σύνταξη του ΟΓΑ είναι η χαμηλότερη με 360 ευρώ το μήνα, «τα ψαλίδια» του Υπουργείου Οικονομικών φέρνουν σε απόγνωση δεκάδες συνταξιούχους.

Τρέχουν και δεν φτάνουν αρκετοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ καθώς σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του μεσοπρόθεσμου και τα επείγοντα μέτρα που εφαρμόζονται κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.

Υπάρχουν όμως συνταξιούχοι του ΟΓΑ που λαμβάνουν ένα επίδομα ή και σύνταξη Εθνικής Αντίστασης και είναι πλέον αναγκασμένοι να ζητήσουν την αποκοπή τους προκειμένου να διατηρήσουν τη σύνταξη του ΟΓΑ καθώς σε διαφορετική περίπτωση τη χάνουν, αφού δεν γίνεται περικοπή ενός έστω τμήματος της σύνταξης προκειμένου το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 8.640 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε αρκετούς συνταξιούχους που διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς για 100 ευρώ περίπου επιπλέον το μήνα, κινδυνεύουν να χάσουν ολόκληρη σύνταξη, τους ζητήθηκε να επακαταθέσουν τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να ελεγχθούν ξανά.

Και όλα αυτά ενώ η σύνταξη του ΟΓΑ κυμαίνεται στα 360 ευρώ το μήνα για τους συνταξιούχους του συγκεκριμένου ασφαλιστικού ταμείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου