ΤΟΠΙΚΑ

Υπογράφεται επιχειρησιακή σύμβαση στην ΑΓΕΤ

υπογράφεται-επιχειρησιακή-σύμβαση-σ-382381

Εγινε το πρακτικό συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση για το 2014 στην ΑΓΕΤ Ηρακλής και την Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων στο εργοστάσιο Ολυμπος στην Αγριά.

Μετά την ψηφοφορία που έγινε και στην οποία οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο αποδέχτηκαν τις περικοπές κατά 2% των αποδοχών τους συνολικά, υπογράφηκε πρακτικό συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και τις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η επιχειρησιακή σύμβαση του 2014.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνει η νέα επιχειρησιακή σύμβαση το προσωπικό της ΑΓΕΤ στο Βόλο όπως και σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου θα έχει μείωση αποδοχών κατά περίπου 2%, που αφορά το επίδομα άδειας, ενώ η τύχη των ειδικών επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, θα εξεταστεί από επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους της εταιρίας και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Βάσει της νέας επιχειρησιακής σύμβασης υπάρχει αναστολή επιδομάτων από 1ης Μαΐου, μέχρι να ολοκληρώσει το πόρισμά της η επιτροπή που θα συγκροτηθεί ενώ τα 12,5 ημερομίσθια ενίσχυσης της αδείας, γίνονται 11,5 ενώ οι διατακτικές καθορίζονται στα 485 ευρώ από 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ήδη είχαν υπογράψει νωρίτερα επιχειρησιακή σύμβαση με μειωμένες αποδοχές και οι υπόλοιποι τέσσερις εργασιακοί χώροι της ΑΓΕΤ Ηρακλής ενώ μετά το Βόλο ανάλογη απόφαση έλαβε και το εργοστάσιο της εταιρείας στο Μηλάκι μετά από συνέλευση που έγινε και σχετική ψηφοφορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου