ΤΟΠΙΚΑ

Με το δεξί ο ΠΑΟ στην Ευρώπη

με-το-δεξί-ο-παο-στην-ευρώπη-851206

Σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, απέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά την ευρεία νίκη με 3-0 επί της Ντιναμό Τιφλίδας. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του ματς και κατά διαστήματα απέδωσαν ωραίο ποδόσφαιρο. Με επιθετική άμυνα και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής, το «τριφύλλι» είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα κινδυνέψει στην ρεβάνς της Τιφλίδας. Ίβανσιτς (23’) και Σαλπιγγίδης (45’ και 74’) τα τέρματα των «πράσινων».
Πολύ δυνατά μπήκε από την αρχή ο Παναθηναϊκός προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα του ανοίξει το δρόμο προς την νίκη και θα διώξει το άγχος από τους παίκτες του. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Νίνης με μακρινό σουτ προειδοποίησε τον Οβόνο, ο οποίος μπλόκαρε με την δεύτερη προσπάθεια. Το «τριφύλλι» παίζοντας κυρίως από τα άκρα με Σαλπιγγίδη και Ίβανσιτς δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ντιναμό Τιφλίδας. Επίσης, ο Νίνης με κάποια ξεσπάσματα που είχε, βοήθησε τον Παναθηναϊκό.
Στο 17’ ο Νίλσον έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά, όμως η μπάλα πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Βαγγέλη Μάντζιο, που βρέθηκε στην πορεία της όμως δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα. Ότι δεν κατάφερε ο νεαρός επιθετικός το έκανε λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23’ ο Ίβανσιτς. Ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και το ξεπέταγμα που διαθέτει, μπήκε από τα δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα, η μπάλα πέρασε από το αμυντικό κεντρικό δίδυμο, κατέληξε στον Ίβανσιτς και ο Αυστριακός δεν είχε πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα του Οβόνο, κάνοντας το 1-0.
Στο 45’ ο Αντρέας Ίβανσιτς σε μια ακόμα προσπάθεια από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στον Σαλπιγγίδη που βρισκόταν στο ύψος της μικρής περιοχής και ο τελευταίος έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Ο Αυστριακός μετά τα πρώτα 20 λεπτά και μετά το γκολ που πέτυχε ανέβασε αισθητά την απόδοση του, παίρνοντας πολλές προσπάθειες από τα αριστερά, όπου είχε την βοήθεια του Σπυρόπουλου. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη ουσιαστική εξέλιξη.
Ο Χενκ Τεν Κάτε πραγματοποίησε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Πέρασε στο ματς τον Γκάμπριελ στη θέση του Νίλσον και τον Χριστοδουλόπουλο σε αυτή του Μάτος. Αυτός που έκανε την διαφορά στα πρώτα λεπτά ήταν ο Σαλπιγγίδης. Ο διεθνής επιθετικός με την ταχύτητα και το ξεπέταγμα του, ταλαιπώρησε τον Τομασβίλι, δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες για την ομάδα του. Στο 54’ η σέντρα που έκανε από τα δεξιά είχε αποδέκτη τον Ίβανσιτς, που βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, όμως δεν έκανε καλό σουτ, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Οβόνο.
Δύο λεπτά αργότερα, απέφυγε με εξαιρετική ενέργεια τον Τομασβίλι, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, όμως δεν μπόρεσε κάποιος συμπαίκτης του να την στείλει στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός, έχοντας και διαφορά δύο τερμάτων χαμήλωσε τις ταχύτητες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ο ρυθμός έπεσε μετά το 60ο λεπτό και το «τριφύλλι» κινδύνεψε να δεχτεί γκολ, σε δύο περιπτώσεις. Ωστόσο, η καλή συνεργασία του Ίβανσιτς με τον Σπυρόπουλο, οδήγησε στο 3-0.
Ο Αυστριακός έβγαλε στον διεθνή αμυντικό εκείνος έκανε την σέντρα-σουτ από τα αριστερά, αναγκάζοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Οβόνο. Η μπάλα μετά την ασταθή απόκρουση του πορτιέρο της Ντιναμό έφτασε στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα, κάνοντας το 3-0 για τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» έπαιξαν κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τους 50.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Βύντρα, Νίλσον (46 Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Μάτος (46 Χριστοδουλόπουλος), Νίνης, Ίβανσιτς, Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (79 Ρουκάβινα).
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ: Οβόνο, Ιντσκιρβέλι (20 Τομασβίλι), Γ. Κασία, Κχμαλάντζε, Ντζούισε (46 Σπασόγεβιτς), Κρσκό, Ντιγμελασβίλι (66 Νεργκάντζε), Γκβελεσιάνι, Σ. Κασία, Πιρτσκαλάβα, Οντικάντζε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου