ΤΟΠΙΚΑ

Κατάρρευση τιμών στα κεντρικά ακίνητα ~ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

κατάρρευση-τιμών-στα-κεντρικά-ακίνητ-382936

Ακίνητο 48 τ.μ. σήμερα νοικιάζεται με 750 ευρώ ενώ το 2012 με 1.500 ευρώ!

Σε «κατάρρευση» έχουν οδηγηθεί οι τιμές ακινήτων (είτε προς πώληση είτε προς ενοικίαση) τον τελευταίο χρόνο σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου και συγκεκριμένα από την οδό Ανθ. Γαζή και κάτω. Σύμφωνα με μεσίτες του Βόλου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από υποψήφιους ενοικιαστές, μόνο για ισόγεια κεντρικά ακίνητα που προορίζονται για επιχειρηματική αξιοποίηση.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα παρατηρούνται πολλές παρόμοιες περιπτώσεις στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου όπως Ερμού, Ιάσονος, Δημητριάδος, Ελ. Βενιζέλου, Αντωνοπούλου, Κ. Καρτάλη κ.α.

Ενδεικτικά επαγγελματίες του χώρου, αναφέρουν ότι για ακίνητο 48 τ. μ. στην οδό Ιάσονος, ο μισθωτής πληρώνει σήμερα ενοίκιο 750 ευρώ, όταν πριν δύο χρόνια το ενοίκιο του ίδιου ακινήτου έφτανε τα 1.500 ευρώ!

Αντίστοιχη περίπτωση ακινήτου 40 τ.μ. στην οδό Ελ. Βενιζέλου ενοικιάζεται σήμερα 600 ευρώ, όταν και σε αυτή την περίπτωση – πριν δύο χρόνια- ενοικιάζονταν για 900 ευρώ.

«Το ενδιαφέρον του κόσμου, επικεντρώνεται σήμερα μόνο σε περιπτώσεις μικρών ακινήτων σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ως στόχο την ενοικίαση προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικές στέγες. Ωστόσο επειδή οι περισσότερες καλές περιπτώσεις έχουν ήδη «κατοχυρωθεί» υπάρχει μια λίστα πελατών, οι οποίοι περιμένουν μια τέτοιου είδους ευκαιρία» αναφέρει χαρακτηριστικά η μεσίτρια Ρία Σκούρτη προσθέτοντας ότι όσον αφορά στις τιμές από το 2011 μέχρι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά και γι’ αυτό οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις.

Τέλος η ίδια αναφέρει ότι σε περιπτώσεις ακινήτων με ιδιαίτερα υψηλό ενοίκιο, δεν υπάρχει ενδιαφέρον και έτσι βρίσκονται για ολόκληρα χρόνια αδιάθετα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κάθε χρόνο, προχωρούν σε μια μικρή μείωση της τιμής με την ελπίδα να νοικιαστούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου