ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς ναυαγοσώστες οι παραλίες

χωρίς-ναυαγοσώστες-οι-παραλίες-382981

Με απευθείας ανάθεση θα καλυφθούν προσωρινά οι παραλίες μέχρι την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού

Σε λάθη και παραλείψεις της επιτροπής διαγωνισμού, «πνίγηκε» ο διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις ακτές Αναύρου, Πλαζ Αλυκών, Αλυκές, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Νέας Αγχιάλου και στο Καρνάγιο, ο Δήμος Βόλου υποχρεούται από αύριο, Κυριακή 1η Ιουνίου, να έχει τοποθετήσει οκτώ ναυαγοσώστες. Φαίνεται όμως ότι η διαδικασία τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες θα καθυστερήσει και ο Δήμος φλερτάρει με πρόστιμα του Λιμεναρχείου Βόλου, λόγω λαθών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου επέστρεψε το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου, αποφασίστηκε η ακύρωση του διαγωνισμού και η διενέργεια νέου, που θα προκηρυχθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής – αντιδήμαρχο οικονομικών, Ηλία Ξηρακιά, διαπιστώθηκαν λάθη και παραλείψεις τόσο στη διαδικασία όσο και στους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού και προτάθηκε η ματαίωσή του, πρόταση που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού που δεν προβλέπεται πριν τις αρχές Ιουλίου, θα υπάρξει απευθείας ανάθεση της ναυαγοσωστικής κάλυψης των ακτών του Βόλου. Θα γίνει έρευνα αγοράς και όποιος δώσει την καλύτερη προσφορά θα αναλάβει για ένα μήνα περίπου τη φύλαξη των ακτών με ναυαγοσώστες. Το ύψος της απευθείας ανάθεσης υπολογίζεται στις 20.000 ευρώ.

Dead line για την πλαζ

Στο μεταξύ, αύριο Κυριακή 1η Ιουνίου, εκπνέει η προθεσμία του «τελεσίγραφου» του Δήμου Βόλου προς την εταιρεία που έχει αναλάβει ήδη από πέρυσι την εκμετάλλευση της πλαζ των Αλυκών.

Σύμφωνα με τον κ. Ξηρακιά, αν έως αύριο, δεν πιάσουν δουλειά τα συνεργεία για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων με στόχο τη λειτουργία της πλαζ των Αλυκών μέσα στο καλοκαίρι, ο Δήμος θα καταγγείλει τη σύμβαση, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου στην εταιρεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου