ΤΟΠΙΚΑ

Εκδήλωση για την πανσέληνο στη Σκόπελο

εκδήλωση-για-την-πανσέληνο-στη-σκόπελ-851206

Το υπό ανάδειξη Ασκληπιείο της Σκοπέλου τίθεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει στις 16 Αυγούστου το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο της καθιερωμένης βραδιάς της πανσελήνου. Η εκδήλωση αυτή, όπως και οι αντίστοιχες που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. Η συναυλία της 16ης Αυγούστου, η οποία θα έχει αμιγώς ελληνικό και δη τοπικό χρώμα, θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και του Δήμου Σκοπέλου, που συνεργάζονται για μια ακόμη φορά, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα εμφανιστούν τοπικά συγκροτήματα, τα οποία θα ερμηνεύσουν αθάνατες ελληνικές δημιουργίες προς τέρψη του κοινού.
Το “Ασκληπιείο” της Σκοπέλου, το παλαιότερο που αποκαλύφθηκε ανά την Ελλάδα, είναι το πρώτο αρχαίο μνημείο των νησιών των Βορείων Σποράδων που αναδεικνύεται, προκειμένου να αποτελέσει οργανωμένο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο παραπλεύρως του μνημείου, όπου σημειωτέον ανεγείρεται μίνι μουσείο-εκθετήριο των αρχαιολογικών θησαυρών και πληροφοριών που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Στόχος των διοργανωτών είναι η γνωριμία γηγενών και επισκεπτών με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της περιοχής, ώστε να γίνουν κοινωνοί των ιστορικών καταβολών της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό, της συναυλίας θα προηγηθεί ξενάγηση του κοινού στο αρχαίο μνημείο του “Ασκληπιείου”, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, παραπλεύρως του παραλιακού μετώπου της Σκοπέλου. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τη χερσαία Μαγνησία, τα Αρχαιολογικά Μουσεία τόσο του Βόλου, όσο και του Αλμυρού, θα είναι ανοιχτά για το κοινό και θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι ιθύνοντες του Υπουργείου Πολιτισμού διοργανώνουν σε νησί των Βορείων Σποράδων και συγκεκριμένα στη Σκόπελο συναυλία με αφορμή την βραδιά της πανσελήνου, με προφανή στόχο την γνωριμία του κοινού αλλά και των τουριστών με ένα σημαντικό μνημείο της αρχαιότητας, στο οποίο γίνονται εργασίες ανάδειξης, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης για το κοινό. Η είσοδο στην συναυλία της Σκοπέλου, όπως και στις αντίστοιχες που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι ελεύθερη για το κοινό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου