ΤΟΠΙΚΑ

Λειτουργεί για το κοινό η πλαζ Αλυκών

λειτουργεί-για-το-κοινό-η-πλαζ-αλυκών-851206

Η Δημοτική πλαζ των Αλυκών θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες, που μπορούν να την χρησιμοποιούν ελεύθερα για το μπάνιο τους…
Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Δήμος Βόλου, αφού προχθές ο εκμισθωτής που είχε αναλάβει την εκμετάλλευση της πλαζ του ΕΟΤ για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου κατήγγειλε τη σύμβαση. Μία εκμετάλλευση που έγινε μετά την παραχώρηση μόνο για φέτος της χρήσης της από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ( ΕΤΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο ίδιος ο εκμισθωτής στο Δήμο, δεν μπόρεσε, όπως λέει, να παρακάμψει την συστηματική κωλυσιεργία της Διεύθυνσης Υγείας, που τον παρέπεμπε συνεχώς σε αρμόδιες και… αναρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τρόπο που γεννά ερωτηματικά και εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα της καθυστέρησης.
Ο εκμισθωτής διατείνεται ακόμη ότι από τη Διεύθυνση Υγείας τον παρέπεμψαν διαδοχικά στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, στη συνέχεια στη Διεύθυνση… Εμπορίου, στη Διεύθυνση… Πολεοδομίας της ΝΑΜ, στη Διεύθυνση… Πολεοδομίας του Δήμου, ενώ στη συνέχεια ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας κ. Ζαρίφης, η βοήθεια του οποίου ζητήθηκε, είπε ότι εφόσον υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης, τότε δεν χρειάζεται μελέτη αλλά σύνδεση με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, κάτι που έγινε λίγες μέρες αργότερα. Στη συνέχεια ο ένας από τους τρεις υπαλλήλους συμφώνησε για τη λειτουργία του αναψυκτηρίου. Σε νέο έλεγχο όμως από δύο γυναίκες υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγιεινής, ζητήθηκε να αλλαχθούν όλα τα πλακάκια στον εσωτερικό χώρο και να αλλαχθούν όλα τα ντουλάπια και να γίνουν ανοξείδωτα!!! (Σ.Σ. σημειωτέον πως η σύμβαση του εκμισθωτή λήγει στο τέλος του επόμενου μήνα).
Μ΄ αυτά και με αυτά ο εκμισθωτής αναγκάστηκε να καταγγείλει τη σύμβαση με το Δήμο, ενώ έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος με τα πολεοδομικά και βεβαίωση πυρασφάλειας στο τμήμα προσόδων του Δήμου Βόλου…
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ο Δήμος υπογραμμίζει ότι από σήμερα στην πλαζ θα απασχολείται κανονικά και ναυαγοσώστης μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά ο καθαρισμός της ακτής από τη ΔΗΤΕΒ, όπως γίνεται και σε όλες τις άλλες παραλίες που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Βόλου και έχουν βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες.
Ο ιδιώτης, σημειώνει η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, που είχε μισθώσει το χώρο για όλη την καλοκαιρινή περίοδο έναντι του μισθώματος των 7.500 ευρώ, κατήγγειλε χθες (προχθές) 29 Ιουλίου τη σύμβαση, μετά από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στην έκδοση των απαραίτητων βεβαιώσεων από την Διεύθυνση Υγιεινής.
Σημειώνεται ότι ο μισθωτής σε συνεργασία με τη ΔΗΤΕΒ είχε καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα πολεοδομικά στοιχεία και τη βεβαίωση πυρασφάλειας στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου.
Σε εκκρεμότητα ήταν μόνο η βεβαίωση από τη Διεύθυνση Υγιεινής, που ωστόσο δεν υποβλήθηκε ποτέ, παρ’ όλες τις προσπάθειες που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης να αρθούν τα «εμπόδια» που κάθε φορά έθεταν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγιεινής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου