ΤΟΠΙΚΑ

Στήριξη και των βουλευτών στην «Αργώ»

στήριξη-και-των-βουλευτών-στην-αργώ-851206

Οι βουλευτές της Μαγνησίας συμπορεύονται με τη δημοτική αρχή Βόλου στηρίζοντας την πρωτοβουλία να θωρακιστεί διπλωματικά και οικονομικά το ταξίδι της Αργούς, από την Κυβέρνηση και τη Βουλή των Ελλήνων.
Στη χθεσινή ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο του Βόλου με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας και οι βουλευτές κ.κ. Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση (ο Υφυπουργός Θαν. Νάκος απουσίαζε στο εξωτερικό και ο κ. Ν. Γκατζής λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων).
Ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης παρέδωσε στους εκπροσώπους του Εθνικού Κοινοβουλίου το ενημερωτικό υλικό με τις επιστολές προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και την πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και αφού τους ενημέρωσε μαζί με τον υπεύθυνο για την Αργώ κ. Μιλτιάδη Ζιάκα και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Απόστολο Φοινικόπουλο για την πορεία του εγχειρήματος, ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε να γίνει αποδεκτό το αίτημα στήριξης του ταξιδιού διπλωματικά και οικονομικά.
“Η συνδρομή και η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη” επισήμαναν βουλευτές από την πλευράς τους (ο κ. Σούρλας αποχώρησε πρώτος λόγω βεβαρυμένου προγράμματος) και ανανέωσαν το ραντεβού στις συναντήσεις που θα γίνουν με την Κυβέρνηση και τη Βουλή.
“Είμαι απολύτως αλληλέγγυη, επισήμανε η κ. Ζέττα Μακρή και ευχαριστώ το Δήμαρχο για την ενημέρωση. Ζήτησα από τη Δημοτική Αρχή να υπάρχει πλήρης διαφάνεια καθώς και ένας προϋπολογισμός των εξόδων, δεδομένου ότι η περιοχή μας αυτή την εποχή που είναι και πλημμυροπαθής δεν αντέχει προκλήσεις οικονομικές. Με πολλή χαρά διαπίστωσα ότι έχουν στρατευτεί και έχουν δεσμευτεί και διαφανής να είναι αυτή η προσπάθεια και με το λιγότερο δυνατό κόστος.”
Από την πλευρά της η πρώην υφυπουργός, βουλευτής Ροδούλα Ζήση, εκφράζοντας τη στήριξή της, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο δήμαρχος Βόλου πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει το πολιτικό προσωπικό του Νομού για το θέμα της Αργοναυτικής Εκστρατείας, για το ταξίδι της Αργούς, το οποίο έχει πάρα πολλές διαστάσεις και πολλά θέματα.
Αφού μας παρουσίασε όλη την πορεία και όλα τα οικονομικά, πολιτικά και διπλωματικά θέματα στα οποία πρέπει να δώσουμε τη βαρύνουσα σημασία, ζήτησε από εμάς όλοι μαζί να ζητήσουμε από τον Πρωθυπουργό να στρέψει την προσοχή του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Βόλου και από την Πρόεδρο της Βουλής και βεβαίως, την Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, διότι αυτό το ταξίδι είναι ένα ταξίδι προς την Παρευξείνια λεκάνη, τις χώρες που από τη μυθική περίοδο, κάλυπταν το ταξίδι της Αργούς και χρειάζεται διπλωματική και οικονομική θωράκιση και βεβαίως μία συνολική κοινωνική και πολιτική θωράκιση.
Δεσμευτήκαμε, συμπλήρωσε η ίδια, ότι θα ζητήσουμε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό και με την Πρόεδρο της Βουλής και με την Υπουργό Εξωτερικών και βεβαίως με τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι ο Δήμος Βόλου ξεκινά ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που αναβιώνει ένα γεγονός που στη σύγχρονη εποχή έχει να κάνει με τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας και ξεκινά από το Βόλο, με τις εμπορικές, τουριστικές σχέσεις, με άλλες σχέσεις της Παρευξείνιας περιοχής με τις οποίες όμως υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες. Αυτή η πολιτική, οικονομική και διεθνής ομπρέλα να καλύψει και αυτό το μεγάλο ταξίδι.”

Ο Δήμαρχος Βόλου
Το εγχείρημα της Αργούς είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας , ανέφερε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αλέκος Βούλγαρης, αλλά και τη χώρα, διότι ο μύθος της Αργούς φεύγει από τα στενά όρια και εξαπλώνεται στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
Ετοιμάστηκε το καράβι, ξεκίνησαν οι κωπηλάτες τις προπονήσεις και είμαστε έτοιμοι, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και σε συνδυασμό με άλλα σημαντικά γεγονότα στην πόλη μας να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι, που χρειάζεται διπλωματική θωράκιση και οικονομική κάλυψη από πλευράς Κυβέρνησης και Υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα με τη συνάντηση που ζητάμε με τον Πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Εξωτερικών, ανέφερε ο δήμαρχος Βόλου, ήδη ετοιμάζεται και μία συνάντηση στη Βουλή με την επιτροπή Φιλίας και με την μόνιμη επιτροπή κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης στις Παρευξείνιες Χώρες, να γίνει κτήμα όσο το δυνατό περισσότερων που έχουν θέσεις ευθύνης, η πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου