ΤΟΠΙΚΑ

Οχυρώνονται οι παραλίες ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ

οχυρώνονται-οι-παραλίες-στο-δημο-βολο-385991

Ναυαγοσώστες ανεβαίνουν από σήμερα στους πύργους

Οχυρώνονται από σήμερα οι πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόλου. Στους πύργους στις ακτές Αναύρου, Αλυκών, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Νέας Αγχιάλου και στο Καρνάγιο, τις θέσεις τους καλούνται να πάρουν οι ναυαγοσώστες που επιλέχθηκαν για τη φύλαξη των ακτών έως και τέλος του μήνα.

Οι ναυαγοσώστες έπρεπε να είχαν ανέβει στους πύργους τους από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ξεκίνησε επίσημα η κολυμβητική περίοδος. Ωστόσο, λάθη και παραλείψεις της επιτροπής διαγωνισμού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών του Δήμου Βόλου, οδήγησαν την οικονομική επιτροπή σε ακύρωση του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί μέσα στην εβδομάδα. Η διαδικασία όμως εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές έως μέσα Ιουλίου.

Μέχρι τότε και προκειμένου να μην μείνουν αφύλακτες οι ακτές και ο Δήμος κινδυνεύσει με διοικητικά πρόστιμα, αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεσης της φύλαξης των ακτών.

Τις προηγούμενες ημέρες, απευθύνθηκε πρόσκληση για την κατάθεση προσφορών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, η οποία θα αναλάβει την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις ακτές έναντι ποσού ύψους 20.000 ευρώ, με σύμβαση που θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

Σημειώνεται ότι οι ναυαγοσώστες θα πρέπει να βρίσκονται στους πύργους τους από τις 10:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα. Κάθε ναυαγοσώστης ελέγχει έκταση ακτής σε ακτίνα 300 μέτρων εκατέρωθεν του βάθρου. Ναυαγοσώστης βρίσκεται σε ετοιμότητα με ένδυμα κολύμβησης καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του και μπορεί να περιπολεί με σωστική λέμβο κωπηλατώντας κοντά στο χώρο των λουόμενων ή να κάθεται στον πύργο του.

Ο ναυαγοσώστης κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του παρακολουθεί τους λουόμενους, είναι σε άμεση ετοιμότητα παροχής βοήθειας και δεν εκτελεί παράλληλα άλλη εργασία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου