ΤΟΠΙΚΑ

«Ψαλιδισμένες» επικουρικές ~ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ψαλιδισμένες-επικουρικές-στο-ποδι-386216

Πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη για τις συνεχείς περικοπές, αλλά και τις ελλείψεις γιατρών στο ΠΕΔΥ

Καμπανάκι από τους εκπροσώπους των οργανώσεων συνταξιούχων στο Βόλο για τη λειτουργία του ΠΕΔΥ, αλλά και για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι απόμαχοι της εργασίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Χθες οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην οποία αναφέρθηκαν στα προβλήματά τους και ανακοίνωσαν απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΕΔΥ για τις ελλείψεις σε ειδικότητες γιατρών.

Οι συνταξιούχοι του Βόλου θα συμμετέχουν όπως ανακοίνωσαν χθες δυναμικά και στη πανελλαδική κινητοποίηση που προγραμματίζεται στην Αθήνα για τις 19 Ιουνίου, ενώ χθες εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την έντονη διαμαρτυρία τους για τις νέες περικοπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση από την 1η Ιουλίου στις επικουρικές συντάξεις.

Εκ μέρους των συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ, ο πρόεδρος Θανάσης Κοντονίνας, υποστήριξε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι υπό κατάρρευση και υπό διάλυση και συνεχίζοντας τόνισε «Έφτασαν τους συνταξιούχους, σε τέτοιο σημείο, που προτιμούν να αγοράσουν φάρμακα και όχι φαγητό. Βρισκόμαστε στο πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας που πάλεψε για τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που σήμερα, έναν αιώνα μετά αποδομήθηκαν πλήρως. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βγούμε στους δρόμους για να αλλάξει η κατάσταση αυτή».

Από την πλευρά των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ ο κ. Κώστας Λαούδης, επισήμανε ότι η πείνα και η εξαθλίωση δεν έχει χρώματα και κόμματα και κάλεσε τους συνταξιούχους σε μια ειρηνική διαδήλωση για να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει και να ταρακουνήσουν κάποιους» όπως είπε ενώ ο κ. Μιχάλης Μιχαλόπουλος, γραμματέας των συνταξιούχων ΝΑΤ Θεσσαλίας, σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι χάνουν την κοινωνική ασφάλιση και τις ζωές τους συμπληρώνοντας ότι είναι απαράδεκτη η κοινωνική ανέχεια που έχει προκαλέσει η κρίση με αποτέλεσμα νοικοκύρηδες άνθρωποι να αναγκάζονται να ψάχνουν στα σκουπίδια ή να ζητούν ενίσχυση από την Εκκλησία.

Στην τοποθέτησή του εξάλλου ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας, εκτίμησε ότι υπάρχει σχέδιο για νέες περικοπές μέχρι και 7% στις συντάξεις ενώ αναφερόμενος στα αδιέξοδα των ασφαλιστικών ταμείων σημείωσε ότι βρίσκονται πλέον σε πλήρη αδυναμία να λάβουν δανειοδότηση με αποτέλεσμα να πρέπει να λειτουργούν με δικά τους αποθεματικά, ενώ έχουν μειωθεί οι εργοδοτικές εισφορές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου