ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

εντατικοποιούνται-οι-κινητοποιήσεις-386912

Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η ΠΟΕΔΗΝ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και προκήρυξη νέας πανελλαδικής κινητοποίησης περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης.

Με χθεσινή της απόφαση η ΠΟΕΔΗΝ γνωστοποιεί στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Οπως κάνει γνωστό: «Εως το τέλος Ιουνίου οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις για να μην επιμερίσουν ποσοστά κατάταξης ανά υπηρεσία. Παραστάσεις Διαμαρτυρίας με πρωτοβουλίες των Σωματείων (Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πορείες με την συμμετοχή και κάλυψη από την ΠΟΕΔΗΝ).

Ταυτόχρονα προχωράμε την συλλογή υπογραφών στο κείμενο της ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ. Η υπογραφή των υπαλλήλων είναι σημαντική και πρέπει να εξηγείται ότι με την υπογραφή τους αρνούνται την αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις, ανεξάρτητα των πιέσεων που θα δεχθούν από τις Διοικήσεις.

Όταν μοιραστούν τα Φύλλα Αξιολόγησης χωρίς να συμπληρωθούν, χωρίς να υπογραφούν, χωρίς να γίνει αυτοαξιολόγηση παραδίδονται στο Σωματείο.
Εως Τρίτη 10 Ιούνη φωτοτυπίες των υπογραφών κοινοποιούνται στη ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να τις αξιοποιήσει σε Συνεντεύξεις Τύπου και τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις.

Εως Παρασκευή 6 Ιουνίου αναμένουμε ενημέρωση για την πορεία των υπογραφών.
Εως Πέμπτη 19 Ιούνη με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ θα υπάρξει Πανελλαδική 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι: «Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ» καθώς πρότασή μας προς την ΑΔΕΔΥ είναι να προκηρύξει 24ωρη πανδημοσιουπαλληλική κινητοποίηση ενάντια των αξιολογήσεων»..

«Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες για Ακύρωση της Αξιολόγησης στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (εξώδικο, προσφυγή ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης κλπ)

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι Νόμος του Κράτους (ν.4254/2014) δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η κυβέρνηση με το νέο Σύστημα Αξιολόγησης επιδιώκει να συνεχίσει τη λιτότητα, τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών. Επιδιώκει Νέες Διαθεσιμότητες και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.

Επιδιώκει Νέες Μειώσεις Μισθών. Επιδιώκει την εκχώρηση στους επιχειρηματικούς ομίλους υφιστάμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες των Δημόσιων Φορέων Υγείας – Πρόνοιας. Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά» καταλήγει.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου