ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικός πόλος ανάπτυξης στη Θεσσαλία ο Αλμυρός

σημαντικός-πόλος-ανάπτυξης-στη-θεσσα-851206

Για το σύνολο των προβλημάτων του Νομού και την αντιμετώπισή τους συζήτησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας και ο Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας Φ. Γκούπας τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Λάρισα.
Έγινε εκτενής αναφορά στα μεγάλα προβλήματα, όπως Περιφερειακός, Ταμιευτήρας Κάρλας, Νοσοκομείο, οδικό κύκλωμα Πηλίου, Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου κλπ, αλλά και σε ειδικότερα που αντιμετωπίζουν επιμέρους περιοχές ή κλάδοι.
Ο κ. Σούρλας μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε ότι, σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε να εξεταστούν λεπτομερέστερα τα προβλήματα που εντοπίζονται στις περιοχές Αλμυρού και Πηλίου.
Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκαν τα εξής:
– Σύγκληση ευρείας σύσκεψης στον Αλμυρό
Η Επαρχία Αλμυρού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ο σημαντικότερος πόλος ανάπτυξης στην Κεντρική Ελλάδα. Η προοπτική αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί τον πλέον άρτιο συγκοινωνιακό κόμβο αφού διαθέτει πολιτικό αεροδρόμιο, λιμάνι, διέρχεται από αυτή η ΠΑΘΕ και επίκειται η σύνδεσή της με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.
Πάνω στα πλεονεκτήματα αυτά μπορεί να χαραχθεί μια αναπτυξιακή πολιτική
η οποία θα ενισχύσει όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και ευρύτερα του νομού και της χώρας.
Ο κ. Γκούπας ανταποκρίθηκε στην πρόταση του κ. Σούρλα να πραγματοποιηθεί άμεσα ευρεία σύσκεψη στον Αλμυρό με την συμμετοχή των τριών Δημάρχων της Επαρχίας, του Κοινοτάρχη Ανάβρας και εκπροσώπων φορέων της περιοχής και της ΝΑΜ.
– Συνάντηση στη Ζαγορά – Παράλληλη σύνδεση Πηλίου με Λάρισα
Κατά τη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει γενικά το Πήλιο είναι η ανάγκη της σύγχρονης οδικής σύνδεσης της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε και η πορεία του θέματος της παραλιακής οδικής σύνδεσης Λαρίσης-Αν. Πηλίου. Για το έργο αυτό προωθείται η διαδικασία ανάθεσης μελέτης, ύψους 4,5 εκ. ευρώ, με εξασφαλισμένη πίστωση από το 3Ο Κ.Π.Σ.
Η κατασκευή του έργου, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 70 περίπου εκατ. ευρώ, έχει αποφασιστεί να ενταχθεί στο Δ Κ.Π.Σ.
Για την εξέλιξη αυτή του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο είχε προ διετίας ήδη συζητήσει με τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά αλλά και τον κ. Γκούπα, ο κ. Σούρλας εξέφρασε τη ικανοποίησή του. Πρόκειται, τόνισε, για ένα σημαντικότατο έργο για το Πήλιο αλλά και για τη Μαγνησία γενικότερα.
Για το θέμα αυτό και προκειμένου να παρουσιαστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και λοιπά στοιχεία, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Ζαγορά με τους Δημάρχους Ζαγοράς, Μουρεσίου, Κάρλας και Πρόεδρο Κοινότητας Κεραμιδίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου